voor de wedstrijduitslagen!
  voor de wedstrijdaankondigingen van april 2010!

 

2010
copyright

Up-to-date...
K
omend weekend zijn wij op een cross zijn, dan zal de website niet ge-update kunnen worden. Hou daarom het gastenboek goed in de gaten voor eventuele belangrijk nieuws en/of meldingen.

 
 

29 april 2010
copyright

EK Spanje
Erwin Sukkel heeft zijn auto niet klaar om af te kunnen reizen naar de tweede EK wedstrijd komend weekeinde in Spanje. Of dit ook het meedoen van Hans de Smalen in gevaar heeft gebracht weten we niet.
Wiely Albers is na een kapotte koppakking in Portugal weer naar Nederland gereden en is inmiddels weer in Spanje met zijn..... oude auto.
Ge Schimmel is ook gewoon weer van de partij nadat hij in de vrije training in Foz Coa over de kop was gegaan.
Terry Callaghan en Adriaan Boele zijn nog in opperbeste stemming en zullen zeker gaan proberen om hun prestatie te evenaren in het geval van Callaghan en Boele wil graag (nog) hogerop. Dit laatste geldt ook voor John Lagodny en Chris Waldschmidt.
Simon Peetoom heeft zijn auto weer redelijk op orde en geeft aan een poging te ondernemen om een podiumplaats te gaan bemachtigen op het stoffige Spaanse circuit.

 
 

27 april 2010
copyright

DISQ standaardklasse

803 Rene Snippe
805 Equipe de Vries
806 Marco Gotink
809 Erik ten Zende
819 Sasa Kovac
826 Edwin Bos
832 Emiel Gotink

Daan Zwanenburg is onder voorbehoud ook gediskwalificeerd en moet aantonen dat hetgene waarop hij is afgekeurd wel origineel is.

 
 

27 april 2010
copyright

EK ervaring nr 1 Simon Peetoom

Het heeft wat voeten in aarde gehad alvorens Simon Peetoom kon afreizen naar de eerste EK in Portugal. Allereerst de licentie perikelen en daarna de motorschade tijdens de testdag in Valkenswaard.

Maar goed alle problemen daar gelaten stond Simon toch goed voorbereid afgelopen zaterdag aan de start voor zijn eerste EK avontuur in het Portugese Foz Coa. Dit verliep allemaal wel aardig tot in manche 3 hij 3x over de kop sloeg.
Er zate geen wiel en deur meer aan de Ibiza en iedereen vreesde dan ook voor deelname aan de finale. Maar de Noorhollanders waren niet voor 1 gat te vangen en gingen hard aan het werk om de kostbare te verdienen punten te kunnen halen in de finale.

Met slechts 9 Divisie 1 auto's aan de start was het slechts een kwestie van tijd om veel punten te kunnen scoren. 1 minuut voor de start van de finale, onder luid gejuich van het publiek, stond Peetoom toch weer aan de start. Een mooie finale plaats warin hij uiteindelijk vierde werd.

Simon heeft zich kunnen meten met de Europese top en geeft zelf aan dat de auto en hijzelf het tempo gemakkelijk bij kunnen houden alleen dan moet de motor wel het topvermogen gaan leveren wat erin zit. Dat was dit weekeinde nog niet het geval want bij het bereiken van het toptoerental zakte deze steeds in en pruttelde er dan op los. Toch gaan ze vol vertrouwen door naar Spanje waar komend weekeinde EK nummer 2 op het programma staat.

 
 

26 april 2010
copyright


Uitzendschema VEKA NK 2010
Haarle

VEKA NK
Verslag 16 mei a.s.
 
 

2010
copyright

Up-to-date...
K
omend weekend zijn wij op een cross zijn, dan zal de website niet ge-update kunnen worden. Hou daarom het gastenboek goed in de gaten voor eventuele belangrijk nieuws en/of meldingen.

 
 

21 april 2010
copyright

Sponsoren VEKA NK 2010

Het organiseren van het NK met alles er om heen zoals b.v. tv-gelden kost handen vol geld... waar komt dat geld o.a. vandaan?

Hoofdsponsor
Veka Group BV - Werkendam

Subsponsoren
Windex - Hardinxveld-Giesendam
Werkina - Werkendam


Klasse sponsoren
Standaardklasse - WF Vastgoed - Koudum
Juniorklasse - Cor Rijken Verpakkingen - Empe
Sprintklasse 1600 - Huis & Tuin Boulevard - Roermond
Sprintklasse 2000 - Postma Autosport - Balk
Keverklasse - Kornet Beton - Balk
Toerwagenklasse - Dutch Business BV - Werkendam
Superklasse - Fast & Speed - Ulft


Sponsoren
WRO Promotions - Buitenpost
Verweij's Trucking - Lopik
Verberk BVBA - Baarle Nassau
Theo Pouw BV - Utrecht
SG van Grieken BV - Amsterdam
Installatiebedrijf Sander Derikx - Horn
AutoCrossNederland.NL - Bodegraven
Remola Autosport - Arkel
Raben Netherlands BV - Winterswijk
R. van Vliet Delta - Waddinxveen
Peters Autosport - Kelpen
NAC - Buitenpost
LAT'77 - Heteren
Kuijpers Truckservice - Ravenstein
Installatiebedrijf Nijkamp - Langeveen
Jabe Reclame - Tubbergen
Hadeg - Deventer/Almelo
Hunia's Drukkerij - Workum
Wapen van Langweer - Langweer
DMC Werkendam - Werkendam
Beelen Sloopwerken - Harderwijk
Bandenservicebedrijf van der Valk - Berlicum
ACC Laren - Lochem

 
 

20 april 2010
copyright

Bijzonder Reglement
VEKA NK Autocross
Haarle - 24 april 2010

Via onderstaande link kunt u het Bijzonder Reglement lezen voor de 1e wedstrijd van het VEKA NK 2010 op 24 april in Haarle.

KLIK HIER

 
 

2010
copyright

Op de hoogte blijven...

M
ochten wij komend weekend op een cross zijn, dan zal de website niet ge-update kunnen worden. Hou daarom het gastenboek goed in de gaten voor eventuele belangrijk nieuws en/of meldingen.

 
 

16 april 2010
copyright

Aanpassingen RAMO kalender 2010

Het open RAMO kampioenschap krijgt steeds meer vorm nu er een paar wedstrijden bij komen en verschoven zijn.
Op zondag 6 juni kan men op een compleet vernieuwde baan in Aalten aan de slag. Dit nadat de Aaltense club vorig jaar een uitstapje maakt met een Duitse vereniging. De afgelaste Meddo wedstrijd is verplaatst naar 5 september mits de dag er voor geen gebruik gemaakt wordt van de NK reserve datum. In Bornerbroek crossen ze nu niet op 4 juli maar pas op 17 oktober ofwel een verplaatsing van de datum. En in Lochem gaat ook het startlicht weer op groen en wel op 20 juni en deze wedstrijd telt dan ook mee voor de Twente cup.

 
 

16 april 2010
copyright

Remola zonder stand op de cross

I.v.m. drukte in zowel de winkel als de werkplaats heeft Remola Autosport besloten om niet meer met de verkoop stand op de autocrosspaden aanwezig te zijn.
Het bedrijf groeit gestaag door en de orders in de winkel maar ook werkplaats voor rolkooien e.d. blijven maar binnenkomen waardoor er geen tijd meer is om ook nog met de stand naar de cross te komen.
Wel zal Remola Autosport op de dag zelf de NK en clubwedstrijden blijven bezoeken en kunnen de klanten uiteraard gewoon bestellingen doen die meegebracht kunnen worden.
Remola vind het dan ook jammer dat na 7 jaar aan deze combinatie een einde komt maar rekenen erop dat de klantenkring er begrip voor heeft.

 
 

14 april 2010
copyright

Inschrijvingen EK Portugal & Spanje

DIVISIE 1
Simon Peetoom

DIVISIE 3A
Chris Waldschmidt
DIVISIE 3A Martijn Braker
DIVISIE 3A Michael Kuches
DIVISIE 3A John Lagodny

DIVISIE 3
Wiely Albers
DIVISIE 3 Adriaan Boele
DIVISIE 3 Terry Callaghan
DIVISIE 3 Hans de Smalen
DIVISIE 3 Ge Schimmel
DIVISIE 3 Erik Smeenk

In Spanje staat ook Erwin Sukkel ingeschreven.

 
 

9 april 2010
copyright

Cross Langeveen begint EERDER: 11.00 uur!

De aanvangstijd van de autocross in Langeveen is komende zondag 11 april vervroegd van 12.00 uur naar 11.00 uur.

Nu de cross in Hijken is afgelast en Langeveen de mogelijkheid bij uitstek is om voor de eerste NK te testen worden enorm veel deelnemers verwacht tegen de Duitse grens.

De baan ligt er goed bij en heeft een lengte van ca. 575 meter en een minimale breedte van 25 meter waarbij het startveld maar liefst 30 meter telt.

De rijders wordt overigens verzocht om de borden te volgen die rennerskwartier aangeven en voor het publiek gelden uiteraard de borden met publiek erop.

 
 

8 april 2010
copyright

Geregistreerde rijders VEKA NK Autocross 2010

Via onderstaande link kunt u de lijst bekijken van de geregistreerde rijders voor het VEKA NK 2010.

Geregistreerde rijders 2010

Op dit moment wordt er hard gewerkt om de startnummers in te pakken en te versturen. Eind deze week, begin volgende week kunnen de rijders de startnummer verwachten.

 
 

1 april 2010
copyright

Start 4 op de mat!

De nieuwe Start ligt weer op de deurmat. In nummer 4 van dit seizoen staan de volgende onderwerpen die door AutoCrossNederland.NL zijn verzorgd:

  • p. 12: AutoSportBeurs Rosmalen
  • p. 62: M(et) Power

Meer informatie: StartAutoSportMagazine.nl

 
  voor het nieuws van maart 2010 en ouder... 
hit counter html code
hit counter javascript