Fast & Speed

Johnny Hakvoort is in ons land eigenlijk een synoniem voor autocross. De framebouwer uit Ulft was de eerste Nederlander die in 1989 het Europese kampioenschap autocross naar Nederland haalde.

Nadat Johnny in 1987 begon met het zelfstandig bouwen van frames is het hard gegaan. Zeker na het behalen van de EK titel namen de werkzaamheden enorm toe. Want wees eerlijk wie wil er nu niet in het zelfde frame als de titelhouder rijden?

Via zijn vele connecties over de gehele wereld werd Johnny in 1989 uitgenodigd om eens een kijkje in Amerika te komen nemen. Tijdens zijn bezoek hier werd even tussen neus en lippen door deelgenomen aan de Baja 500 van Mexico.
Hieruit is zijn fascinatie voor de rallyraid wedstrijden ontstaan. Een Dakar auto voor deelname aan de roemruchte rally stond begin jaren 90 klaar.

Het pand waarin Fast & Speed in die tijd gevestigd was brandde in 1991 geheel af. De aspiraties waren hier mee niet ten einde maar deze brand luidde wel bijna het einde van F&S in. Hierna werd toch het wijze besluit genomen door te gaan met F&S wat heeft geresulteerd in wat er nu allemaal in Ulft staat.

In de afgelopen 30 jaar hebben een 400 tal autocross frames de weg over de gehele wereld gevonden. Johnny was dus toe aan een nieuwe uitdaging. Gezien zijn fascinatie voor de rally raid was deze uitdaging natuurlijk snel gevonden.
Na een lange voorbereiding stond in 2002 de eerste complete Nederlandse rally raid aan de start. Met Hennie den Toom en Bob ten Harkel in de Dakar werd de finish gehaald alsof de auto al jaren doorontwikkeld was.
De grootste successen tot nu toe dateren uit 2004 en 2005. Met Thierry Magnaldi achter het stuur werd tweemaal in de top-10 van het algemene klassement gereden. In 2005 was er zelfs geen snellere 2WD auto aan de finish gekomen. Dit betekende de kroon op het werk van het F&S team. Ondanks de enorme vraag naar de bouw en levering van de rallyraid auto's is het leveren van de overbekende autocross frames alleen maar toegenomen.Fast & Speed | Ettenseweg 13| 7171 AA Ulft

Kijk voor meer informatie op de website:
website
: www.Fast-Speed.nl
-
3 december 2015.