-21-22 februari
-
Racing EXPO Leeuwarden 2009
Leeuwarden
(Persbericht: Racing-Expo 2009 nr. 6)

De nieuwe STIG brengt
bliksem bezoek aan Leeuwarden


Klik hier voor meer info over 'De Stig'

Wie kent hem niet de STIG de grote onbekende ex coureur uit het TV programma 'Top Gear'. Vrijdag 13 februari werd bekend dat stuntman Ben Collins de grote onbekende was. Door het uitlekken van de identiteit van de STIG, hebben de programma makers een nieuwe onbekende top coureur aangenomen. Welke de tak van Ben Collins overneemt om zo het mysterie rond om de STIG in leven te houden en de nieuwste auto's op volle snelheid test. De verschijning van een coureur volledig in het wit, heeft De STIG wel tot een begrip gemaakt in de auto wereld.


Opening door STIG
En is buiten zijn optreden in het tv programma een veelgevraagde gast. Dat ondervond ook de organisatie van de Racing EXPO Leeuwarden. De auto en motorsport beurs die zaterdag 21 februari de deuren in het WTC expo opent. Het was de bedoeling dat De STIG op zaterdag de show zou openen. Maar een drukke agenda laat dit niet toe. Enige mogelijkheid was op donderdagavond 19 februari. Omstreeks de klok van 20.30 uur wordt de nieuwe STIG op het zaailand het centrum in Leeuwarden verwacht. En zal daar in zijn bekende outfit in een race PORSCHE (van het Racing 4 Panda raceteam uit Leeuwarden) te stappen om vervolgens vol gas naar het WTC expo complex te racen. Gelijk daarna zal hij weer terug keren richting vaderland.

Driftshow / Tuningclub / Sound of Mars
Voor afgaand aan de komst van de nieuwe STIG, zal Joep de Kort met nog enkele coureurs een geweldige driftshow weg geven op het zaailand wat omringd zal worden met allemaal show auto's van de tuningclub van Drachten. En ook Sound of Mars uit Leeuwarden heeft zijn medewerking toe gezegd, om het bliksem bezoek van de nieuwe STIG luister bij te zetten.

Zaterdag 21 februari van 12.00 uur tot en met 21.00 uur
Zondag 22 februari van 10.00 uur tot en met 17.30 uur.

Tekst: Durk Osinga
-
-KLIK HIER voor de website
 
 

 


-21-22 februari
-
Racing EXPO Leeuwarden 2009
Leeuwarden
(Persbericht: Racing-Expo 2009 nr. 5)

Racing EXPO Leeuwarden twee dagen
het middelpunt van de auto en motorsport


De geur van dampende benzine, en verschroeit rubber. Het geluid van een brullende V8 motoren en mooie pits poesen. Is dit waar jou hart van overslaat en je nekharen laat rijzen dan mag je de derde editie van de Racing EXPO Leeuwarden zeker niet missen. Op 21 en 22 februari staat WTC expo Leeuwarden compleet in het teken van snelheid, speed en pk's. Het belooft een nog groter spektakel te worden dan de eerste twee edities.


In Leeuwarden is men inmiddels wel wat gewend, de media gekte rondom de Elfstedentocht of domino day. Sinds 2007 is de stad een fenomeen rijker, het weekend van de ultieme auto en motorsport beurs die sinds de eerste editie flink uit de kluiten is gegroeid. De komende Racing EXPO Leeuwarden heeft dan ook alle hallen van het WTC expo complex in gebruik.
34.000 vierkante meter met puur auto en motorsport geweld, aangevuld met de wereld die tuning heet.

Echte actie
De ware auto en motorsport fanaten kunnen twee dagen hun hart op halen in Leeuwarden.
Auto en motorsport van het allerhoogste niveau en een pure verwennerij voor iedereen met ook maar een klein race hart. Niet alleen genieten van die vele stands en honderden auto's maar ook genieten van echte actie. Het idee dat je rondloopt in de pits van een groot race evenement dat is het gevoel wat de organisatie wil uitdragen. De kleine afstand tussen publiek en het echte spektakel. De Extreme Globe, of te wel een ronde kooi waar in de Finse motorrijders Mikko Leive en Heidi Sarpola adem benemende toeren in uit halen, Nooit eerder was deze motorstunt show ergens in Nederland indoor te zien. En als u geluk heeft word u uit gekozen om zelf in de kooi te gaan staan, als u het aandurft. Maar het grootste succes van de Racing EXPO Leeuwarden is en blijft de Live Action Arena. Wat hier allemaal gebeurt, is bijna met geen pen te beschrijven. Het programma alleen al schrijft boekdelen. Porsche's van de Dutch Supercar Challenge die vol gas geven, Hot Rods met coureurs uit Duitsland, De Europees autocross kampioen die speciaal naar Leeuwarden toe komt, stockcar racen op gewaagd niveau, motorspeedway op asfalt zo als u het nog nooit eerder zag, en ga zo maar door. Meer dan een uur lang komen de snelste coureurs voorbij en krijgt u gewaagde inhaal acties te zien maar ook auto en motor beheersing op en top. De KTM motorstuntman hij speelt met zijn motor als of het de gewoonste zaak van de wereld is om op een wiel te rijden. En dan de drift mannen elke keer als je denkt dat de wagen de vangrail in gaat, heb je het mis en sturen ze de wagens weer de goede kant op. En ze komen niet zo maar naar Leeuwarden Ze brengen de dikste wagens mee om het publiek weer op de banken te krijgen.

Racetruck
Driekeer is scheeps recht ook voor de organisatie achter de Racing EXPO Leeuwarden. Bijna een kompleet jaar is er aan gewerkt om unieke racewagens naar Leeuwarden toe te halen, en om een show neer te zetten waar racefans lang naar uitkijken. Zo zal er de nieuwst Mustang raceklasse gepresenteerd worden. Maar zijn er ook enkele Lamborgini's en Ferrari's aanwezig. En wat te denken van de racetruck die 10 mei aan de Truck grand prix van Nederland op Assen mee doet. De BMW Ziengs cup die zich zelf groots presenteert. Of de Formule Gloria en de Colin Chapman Racing club die voor het eerst naar Leeuwarden toe komen. Het Tractor Pulling team het Kypmantsje wat de motor een paar keer zal laten bulderen. Zelfs een Nascar Pick-up zal te bewonder zijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de onthulling van de nieuwe AUDI S2 DTM uitvoering op de stand van Esrij car hifi. 450 pk geweld waar bijna een jaar aan gewerkt is en kosten nog moeite zijn gespaard, gezien de straatwaarde van meer dan een halve ton.

Leeuwarden's mooiste!
Ja zeker bijna 300 gepimpte wagens dingen mee naar de titel Leeuwardens mooiste. De fanatieke bezitters trekken alles uit de kast om maar de aandacht van de jury en het publiek te krijgen. Auto waar soms jaren aan gewerkt is om het gewenste resultaat te halen... Auto's die deelnamen aan het tv programma de grote beurt. Een wereld op zich. Geen enkele auto van al deze deelnemers is nog standaard. Werkelijk alles is verbouwd of aangepast. En de Jury die zal het lastig krijgen. Met deze grote deelname is Leeuwarden gelijk een van de grootste tuning shows van Noord Nederland geworden. En is hard op weg om zelfs de titel de grootste
Binnen te halen. Niet alleen auto's maar ook diverse standhouders weten Leeuwarden inmiddels goed te vinden. Van chiptuning tot de mooiste velgen. En van car audio tot de bekendste poetsmiddelen. De liefhebbers van gepimpte wagens zullen zich in het paradijs voelen met al dit moois om hun heen, en zullen dan ook watertandend weer huiswaarts keren.

Jong en oud!
Jong en oud zullen zich thuis voel in Leeuwarden wand de organisatie denkt zeker mee aan ook de jongste bezoekers. Springkussen en zelfs een mini race circuit. En wat te denken van een ritje in een heuse limousine. Het kan allemaal. Mee rijden op een motor of zelf er varen hoe een snelle racewagen over het circuit scheurt. In de diverse racesimulators ontdekt u het allemaal. Racing EXPO Leeuwarden is niet alleen kijken en rondlopen en genieten van al het moois het is een beurs geworden waar van alles te doen is voor jong en oud. Waar je gerust een dag voor uit kan trekken.

Mis het dus niet
Het mag duidelijk zijn dat de echte race fanaten de Racing EXPO Leeuwarden dit jaar niet mogen missen. Kaarten voor het indoor race spektakel 12,- euro en kinderen van 6 tot en met 12 jaar mogen zelfs voor 8,- euro mee naar binnen, zijn verkrijgbaar via de website www.racing-expo.nl en aan de dag kassa van WTC expo. En durf jij de uitdaging aan, dat je geen spijt krijgt van een dagje Racing EXPO Leeuwarden.

Zaterdag 21 februari van 12.00 uur tot en met 21.00 uur
Zondag 22 februari van 10.00 uur tot en met 17.30 uur.

Tekst: Durk Osinga
-
-KLIK HIER voor de website
 
 

 


-21-22 februari
-
Racing EXPO Leeuwarden 2009
Leeuwarden
(Persbericht: Racing-Expo 2009 nr. 2)

Super stuntshows tijdens
derde Racing EXPO Leeuwarden


Van de krediet crisis die er momenteel heerst is bij de organisatie van de 3e Racing EXPO Leeuwarden nog maar weinig van te merken. De deelnemende standhouders stromen langzaam binnen en de organisatie ligt op schema voor wederom een show vol met spektakel niet alleen standhouders pakken groots uit ook de organisatie doet hier aan mee om het plubliek een onvergetelijke dagje Racing EXPO te bezorgen. Zo heeft de organisatie de Extreme Globe gecontracteerd. Mikko Leivo en Heidi Sarpola, beide motor rijders uit Finland zullen op 21 & 22 februari diverse show rijden in hun bekende globe de enorme bal van gaas, die ook wel bekent staat als de globe off death en vooral bekend is bij de bezoekers van de Zwarte cross. Voor het eerst komen de Extreme Globe rijders indoor in actie in Nederland. Adembenemend om te zien hoe deze man en vrouw op volle snelheid in de ronde kooi rijden niet alleen maar ook samen en zelfs men mensen uit het publiek als extra moeilijkheid graad.
Over de kop rijden als of het de gewoonste zaak van de wereld is. Mikko en Heidi weten het publiek van het begin tot het einde van hun show te boeien. Het is dus ook niet zo vreemd dat de Extreme Globe rijders in geheel Europa worden uitgenodigd voor grote motorsportshows en wedstrijden. En nu dus ook voor het eerst indoor in Nederland te bewonderen. Motorsport liefhebbers mogen dit niet missen.

Sow & Shine / Turtle wax
Inmiddels hebben zich al meer dan 250 bezitters van super gepimte wagens zich aangemeld om hun bezit te tonen in de show en shine hal en doen dus automatisch mee aan de grote wedstrijd van de Racing EXPO Leeuwarden: wie brengt de mooiste auto naar Leeuwarden.
Er is niet alleen voor de eerste 20 een Ice pakket van Turtle wax beschikbaar maar er staan ook glimmende bekers te wachten plus de eerste vijf gaan ook nog een met een goed gevulde enveloppe naar huis. Naast alles op het gebied van auto en motorsport is de Racing EXPO Leeuwarden ook een van Nederlands grootste tuning shows.

Website
Nu de feestdagen ruimschoots achter de rug zijn zal de website van de Racing EXPO Leeuwarden: www.racing-expo.nl dagelijks ge update worden. Hou de website dus in de gaten voor al het nieuws rondom dit mega auto en motorsport spektakel in Leeuwarden.
-
-KLIK HIER voor de website
 
 

 


-21-22 februari
-
Racing EXPO Leeuwarden 2009
Leeuwarden
(Persbericht: Racing-Expo 2009 nr. 1)

Definitieve datum Racing EXPO
Leeuwarden 2009 bekent


De organisatie van de Racing EXPO Leeuwarden, WRO Promotions heeft vandaag officieel de beurs datum van 2009 bekent gemaakt dat zaterdag 21 en zondag 22 februari 2009 de datum word van de derde Racing EXPO Leeuwarden, de ultieme auto & motorsport, en tuning beurs.

21 & 22 februari 2009
De nieuwe datum liet even op zich wachten aan gezien er ook een aanvraag was voor een concert van Level 42 in het WTC expo te Leeuwarden. De directie van het WTC expo heeft de organisatie van WRO Promotions groen licht gegeven om de goede samenwerking tussen beide partijen nog verder uit te werken.
Na het grote succes van de tweede editie kan en vervolg van een derde editie niet uitblijven.

Op verzoek van vele standhouders word de datum van de ultieme auto en motorsport beurs nu al bekent gemaakt.
Nu al staat vast dat de Racing EXPO Leeuwarden weer groter word dan afgelopen jaar de vloer oppervlakte zal maar liefst 32.000 M2 zijn.

Openingstijden
Ook de opening tijden worden aangepast zo zal de beurs op zaterdag open gaan om 12.00 uur en om 21.00 uur gaan sluiten om vervolgens zondag weer om 10.00 uur open te gaan tot 17.30 uur.
Mocht u afgelopen jaar geen mailing hebben gehad van de organisatie
Stuur dan een mail met uw adres gegevens naar WRO Promotions via het e-mail adres info@racing-expo.nl en u ontvangt dit jaar ook een info pakket.

Partner worden!
Tevens is het mogelijk om partner te worden van de Racing EXPO Leeuwarden.
U krijgt naam's bekendheid op alle mailing en reclame uitingen van de Racing EXPO Leeuwarden plus vermelding op de website. Enz enz...
(Dit is alleen mogelijk bij aanmelding voor 15 juni.)
Voor meer info over het Racing EXPO Leeuwarden partnership pakket kunt u contact opnemen met de organisatie WRO Promotions Dhr T. Witteveen. Tel 06-250482850

Bezoekers 2008
In 2008 waren ruim 18500 bezoekers te gast in Leeuwarden. Een stad die file vrij te bereiken is, Komen jaar verwacht de organisatie wederom meer bezoekers gezien de positieve reacties na afloop van de tweede beurs maar ook vanwege de aangepaste opening tijden.

Racing EXPO Leeuwarden is de enigste auto en motorsport beurs in Nederland.
Begin het nieuwe raceseizoen 2009 ook in Leeuwarden, en zorg dat u op tijd in de startblokken staat.
-
-KLIK HIER voor de website
 
2009 .|. JAN.-FEB. .|. MAART .|. APRIL .|. MEI .|. JUNI .|. JULI .|. AUGUSTUS .|. SEPTEMBER .|. OKTOBER .|. NOV.-DEC..|. 2010
Free counter and web stats