VERSLAG..

De eerste wedstrijd in Baarle Nassau was een drukbezochte wedstrijd met stralend weer

13 april 2008

Vele rijders waren naar het zuiden afgereisd om te strijden voor een finaleplek. Vele regiorijders waren aanwezig om hun kunnen te laten zien aan het thuispubliek. Natuurlijk waren de grote autocrossers uit Baarle Nassau en omgeving aanwezig, zoals Antoon Kooremans, John Verberk, Frank Schoenmakers en Frank Oomen.

Tijdens de manches zagen we al enkele grote namen uitvallen, bij de standaardklasse Maarten Jan Onink met zijn nieuwe MR2, Christina Gerrits met haar Golf, Kees Damen moest helaas ook de auto aan de kant zetten met een motorprobleem. Bij de Toerwagens kregen de Audi van Team van Wijk en Frederik Veldhuizen problemen met de motor, ook Antoon Kooremans moest de strijd staken en Frank Schoenmakers had versnellingsbak-problemen. Bij de keverklasse waren Peter Timmermans en Richard van Loon genoodzaakt te stoppen. Bij de superklasse was het Annick Joosen die problemen met de motor had. Maar er waren nog zat kanshebbers op de overwinning over.

Als eerste finale was aan de Sprint 1600 en de kevers, in de keverklasse was alleen oud juniorrijder Mike Bartelen nog over, hij won dan ook de finale van de kevers. Bij de sprint 1600 was het veld aan elkaar gewaagd maar ging Frank Oomen er met de overwinning vandoor, Rene van der Coelen werd 2e gevolgd op de derde plaats door Kees Snel.

De volgende finale was de standaard tot 1600 cc. Bert van Maurik had in de manches de meeste punten verzameld en liet dat ook in de finale zien en finishte als eerste, goede tweede werd Coen Lagerwey, als derde Sander van Middelaar.

De sprint 2000 was gecombineerd met de Superklasse. Bij de Sprint 2000 zagen we de broertjes Hendriks mooi met elkaar strijden, maar het was Leonard v.d. Ven die de finale won, voor Jan Hendriks, als derde Rini Hendriks. De Superklasse was een onderonsje tussen John Verberk en Dirk van Dijk, Dirk kende helaas veel motorproblemen dus won John Verberk de finale.

Bij de standaardklasse liet Chris Wagenaar zien hoe je alle manches won met ruime voorsprong, maar ook Johnny Post wist alle manches op zijn naam te zetten, dat beloofde wat voor de finale. Bij de start was Chris Wagenaar snel weg, Johnny Post probeerde er nog bij te komen maar moest toch zijn meerdere erkennen in Chris met zijn MR2. Als derde finishte Andre Folmer met zijn nieuwe Astra. Koos de Swart werd knap 4e, hij was doorgestroomd vanuit de kleine finale.

De superstandaard finale begon met 4 coureurs die waren overgebleven. In de 2e bocht raakte Pieter van Nieuwkoop Colin van Ginkel en beide waren uitgeschakeld. De overgebleven rijders Sjors Bouwman en Bart de Haas mochten de strijd verder uitvechten op de baan. Sjors Bouwman won de finale voor Bart de Haas.

Bij de juniorklasse was het Kevin van Beek die in de manches de volle punten pakte maar in de finale was het Stefan Gerrits die er de overwinning pakte voor Kevin van Beek. Derde werd Rick van Herwijnen.

De laatste finale was voor de Toerwagens, hier dus in de manches vele uitvallers, Jos Hendrickx pakte de overwinning, als tweede finishte Robert Jan Huijbregts, als derde Gerrit Jan Bello.

Na alle finales was het tijd voor de Superfinale, de nummers 1 en 2 van de finales mochten hier aan meedoen. De langzaamste klasse mocht voorop starten, de snelste met bijna een ronde achterstand als laatste. Bert van Maurik lag de eerste 2 rondes op kop maar toen kwam het geweld hem om de oren, Frank Oomen wist de leiding te pakken, gevolgd door Rene v.d. Coelen, John Verberk jaagde weer achter hen aan. De drie streden tot het eind maar Frank Oomen wist de overwinning op te eisen, als tweede werd afgevlagd John Verberk en derde werd Rene van der Coelen. Een mooi eind van een lange crossdag met fantastisch weer.

De volgende wedstrijd van ACC Geffen zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag 21 mei in Woudrichem.

geplaatst: 14-4-2009.