2007.


APRIL

 


8 april 2007

zon. 8 april ASUZ cross
'Paascross in Kessel'


Op eerste paasdag (zondag 8 april) begint voor ACC 'The Blue Birds' uit Kessel het cross seizoen voor 2007 . Dit beloofd een mega seizoen te worden.
Zo wordt er op 4 & 5 augustus voor de 10de keer de nachtcross georganiseerd met een speciale spectaculaire happening 'de stockcar F1 landklasse' op de baan. Zaterdag 9 juni is er weer i.s.m. ACC Zuid een wedstrijd voor Nederlands Kampioenschap.

Eerste Paasdag (zondag 8 april) zal een voorbode worden van deze wedstrijd, want er wordt gereden op de NK baan en veel coureurs zullen hun bolide willen testen en dan ook aan de start verschijnen. De sensatie zal er niet minder om zijn want dat willen ze toch iedere keer.

Op eerste Paasdag zal om 11.30 uur de eerste start vallen voor de regionale helden de Gastrijders. Verder staat op het programma; crosskarts, jeugdklasse, kever klasse, standaard klasse, damesklasse, sprinter onder en boven 2000 cc., toerwagens, fun klasse en de verlaagde kevers (sportklasse +).
De Blue Birds coureurs zullen hun beste beentje proberen voor te zetten, zo zal Rene v.d. Coelen dit jaar zijn debuut maken in de sprintklasse en wat kunnen we verwachten van jeugdkampioen Nick Aerts in de keverklasse? Weer alles winnen?
En zal sportklasse + kampioen Sander Derikx zijn nieuwe motor al tot het uiterste drijven?

Kom kijken en u zult het zien. Onze baan ligt aan de keizersbaan in Kessel, de route staat met borden langs de weg aangegeven. De cross begint om 11.30 uur en de Paashaas zal u niet vergeten.

Heeft u vragen, of wilt u inlichtingen kunt u terecht op de site www.thebluebirds.nl
Coureurs kunnen zich opgeven bij John Vercoulen.
Telefoon nr.: 06-46220080
johnvercoulen@hotmail.com (m.v.v naam, adres, plaats, tel,).

 
 

 


9 april 2007

ACC Geffen start seizoen in Baarle Nassau


Op 2e Paasdag start volgens traditie het seizoen van de jubilerende autocrossclub Geffen in Baarle Nassau, deze drukbezochte wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de Baolcross. Op de zware zandgrond zijn alle KNAF klassen welkom en is tevens een goede testmogelijkheid voor de eerste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap in Haarle.
De lokatie is op het circuit aan de Eikelenbosch en de aanvang van de wedstrijden is 10.00 uur.

ACC Geffen organiseert op 5 en 6 mei hun weekendcross op de harde kleibaan van Kerkdriel de eerste uit een serie van twee. Op zaterdag zal er een meeruren cross plaatsen vinden waarvoor u zich kunt aan melden via de website.
Op Hemelvaartsdag word er gereden in Woudrichem, dit in samenwerking met Stichting autocross Woudrichem, vervolgens is op 16 en 17 juni de 2e weekend Kerkdriel dit weekeinde word weer afgesloten met een zenuwslopende superfinale.

Na de zomerstop is er op 26 augustus een wedstrijd in Maurik, gevolgd door een wedstrijd in Altforst op 2 september. De baan waarop gereden wordt is de NK baan waar op zaterdag 15 september de laatste wedstrijd van het Veka Nederlands Kampioenschap wordt verreden en waar nog gestreden moet worden voor de kampioenschappen, een ideale wedstrijd om de baan te leren kennen voor de NK rijders. De baan is anders dan men gewend is.

De laatste wedstrijd van dit jaar is de AT en O Masters of Autocross in Lith, deze vindt plaats op 30 september.

De laatste informatie over de wedstrijden kun je vinden op de website van ACCG: accg.autocross.nl
 
 


9 april 2007

NCC Nijkerk op 9 april


Op 2e Paasdag Maandag 9 April 2007 zal de Nijkerkse Autocross vereniging een groot spektakel organiseren aan de Hessenweg te Achterveld/Stoutenburg. Het circuit is aangegeven met borden op die bewuste dag. Er zal worden gereden met natuurlijk crossauto's in diverse klassen en dan ook crosskarts en vele quad's bestuurd door groten en ook kleine personen vanaf zo'n 6 jaar.
Tevens zullen wij er voor zorgen dat er genoeg te eten en te drinken is. Ook voor de muzikale omlijsting wordt gezorgd. Voor verdere informatie willen wij u verwijzen naar de site van NCC. Er zal met meerdere klasses gereden worden. Zie de site om op te geven.

website: www.ncc-nijkerk.nl

 
 


9 april 2007

Auto- Motorcross Kootwijkerbroek


Op 2e paasdag 2007 is er een grote Autocross en Motorcrosswedstrijd op ons terrein aan de Graafhorstweg 6 in Kootwijkerbroek, het "Graafhorst Auto-en Motorcross Spectakel".

Paasautocross:
Gereden wordt er volgens het KNAF Reglement in alle KNAF-Klassen.
Voorinschrijven voor de Autocross is zeer gewenst (dan weet je zeker dat je mee kan rijden). Wilt u toch rijden en bent u niet in het bezit van een KNAF licentie kunt u deze op de wedstrijddag zelf kopen. Voor het regelement i.v.m opbouw auto verwijzen wij door naar de website onder het kopje autocross regelement.
Er kan nu al opgegeven worden voor de Paasautocross via de mail naar: info@stichtingdegraafhorst.nl onder vermelding van: Naam, Adres, Klasse & Startnummer.
Voor meer info over de autocross kunt u ook bellen tussen 18.00 uur tot 22.00 naar: 06-11396991, Wilberd

Paasmotorcross:
Voor de Paasmotorcross kan er alleen maar telefonische opgegeven worden tussen 18.00 en 22.00 naar: 0651486988, Kor. Districtie licentie verplicht.
Hopelijk zien we u 2de Paasdag aan de Graafhorstweg 6 in Kootwijkerbroek.

website: www.stichtingdegraafhorst.nl

 
 

 

Autocross Meddo :: 9 april 2007

Persbericht: Winterswijk - Meddo februari 2007

De autocross in Meddo biedt de deelnemers ook dit jaar een extra testmogelijkheid.
Ook voor Europokal crossers & juniorenklasse.


Traditioneel is op 2e paasdag de autocross in Meddo gemeente Winterswijk. Dit jaar 9 april 2007.
De organisatie is in handen van ACCL Laren in samenwerking met Sportclub Meddo.
Omdat Meddo altijd een van de eerste crossen is in de regio willen vele (top) coureurs hun auto graag uitgebreid testen. Naast de gewone manches willen wij evenals vorig jaar de deelnemers weer een extra testmogelijk bieden. Voor de manches kunnen zij in overleg met de wedstrijdleiding al enkele keren op de baan testenritten maken. Zeker nu de eerste NK wedstrijd dit jaar al op 28 april in Haarle is, is het een mooie gelegenheid zo kort voor het NK nog wat extra te testen.

Natuurlijk kunnen ook crossers die alleen aan de Europokal wedstrijden deelnemen van deze test gelegenheid gebruik maken en aan de wedstrijd deelnemen.
Voor het eerst in Meddo willen wij ook de jonge coureurs in de leeftijd van 14 tot 19 jaar laten starten in de juniorenklasse.
Uniek voor Meddo is dat er elk jaar op tweede paasdag enkele crossers uit Duitsland aan de start komen. Het zijn vaak crossers die aan het EK en/of Europokal meedoen. Voor de Duitse crossers is het ook vaak de eerste test voor het nieuwe seizoen.

Op de (ongeveer) 8 ha grond die wij ter beschikking hebben zijn wij in de gelegenheid daar een lange baan op aan te leggen, waarop de crossauto goed getest kan worden. De coureurs die van deze gelegenheid gebruik willen maken worden verzocht ruim op tijd aanwezig te zijn voor de keuring. Overnachten op het cross terrein is niet toegestaan. Nadat de loopbriefjes ( voor half 10 ) zijn ingeleverd en de auto is goedgekeurd door de t.c. is er de gelegenheid om al voor de manches van de regio wedstrijd de auto enkele keren te testen. De test mogelijkheden worden u bij de keuring meegedeeld.

Organisatie:
ACCL Laren i.s.m. Sportclub Meddo.
Aanvang 11.00 uur

Terrein: Oostendorperdiek in Meddo
Vlak bij Eibergseweg, Meddo - Eibergen
Met pijlen aangeven, ook vanaf N 319 Winterswijk - Groenlo.

Extra training / testen mogelijk op de baan, vanaf 10 uur
Deelname ook door: Europokal crossers,

Nieuw Junioren klasse,14 tot 19 jaar. (Voor het eerst in Meddo)
Alle 7 klassen starten, met Nederlandse top coureurs

Opgave / informatie

T.Hissink ACCL
Tel 06 50 83 12 22
e.mail - tahissink@wanadoo.nl

Gratis parkeren kort bij de crossbaan.
Grote tent op het terrein
Onder 8 jaar gratis onder begeleiding volwassen persoon.

 
 


15 april 2007

Stichting Autocross Langeveen: 15 april


Ook dit jaar organiseren wij een wedstrijd en wel op zondag 15 April. Dit is voor u een mooie gelegenheid om de auto te testen voor de éérste N.K. wedstrijd op 28 April.

De wedstrijd telt voor de regiorijders mee voor het Twents kampioenschap en voor de Knaf en regio klassen voor het RAMO kampioenschap.

De onderstaande klassen worden verreden:
- Junior klasse
- Standaard klasse
- Tourwagen klasse
- Sport 1600cc
- Sprint 1600cc
- Gecombineerd sprint 2000cc / Superklasse
- Regio klasse volgens Ramo reglement Januari 2006

Regio rijders dienen de auto voor 10.30uur ter keuring hebben aangeboden m.a.w. 9.30uur op het rennerskwartier aanwezig en het inschrijfformulier voor 10.00uur in te leveren bij het secretariaat.

KNAF rijders dienen voor 10.00uur binnen te zijn en voor 10.30uur het inschrijfformulier in te leveren bij het secretariaat.

Prijzenschema:

KNAF

1-6 deelnemers: 100,-/75,-/50,-/40,-
7-15 deelnemers: 125,-/90,-/75,-/50,-/35,-/25,-
15+ deelnemers: 125,-/90,-/75,-/50,-/35,-/35,-/25,-(2x)/20,-(2x)
Grote prijs: 250,-/125,-/75,-

Regio
105,-/80,-/55,-/45,-/35,-/25,-(2x)/20,-(3x)

Bekers:
KNAF klasses 3 - Regio 10 - Grote prijs 3 - Junior klasse 10 bekers
(geen prijzengeld, maar inschrijving gratis)

Inschrijfgeld
20,- per klasse 2 personen vrij toegang per crossauto. (junior klasse vrij)

Grote prijs
Aan de grote prijs kunnen de eerste 3 uit de KNAF finales deelnemen en eventueel opschuiven tot nr: 5. Indien geen grote prijs kan worden verreden zal het prijzengeld worden verdeeld over alle eerste 3 plaatsen van de KNAF klassen.

Wij zien u gaarne deelnemen op 15 april te Langeveen.
Bestuur S.A.L. Secretariaat C.Nijkamp Tel 06-50632240.
.

 
 


28 april 2007

Openingswedstrijd VeKa NK Autocross 2007 in Haarle


Nu alle beurzen geweest zijn, en voorzichtig een paar crossen gehouden zijn, weet iedereen dat het NK seizoen op het punt staat te beginnen.
Voor de 3e maal in de lange geschiedenis van het NK zal er een NK wedstrijd plaatsvinden in Haarle (gemeente Hellendoorn). Eerdere uitvoeringen dateren uit 1985 en 1996.


Al ruim 20 jaar maakt de M.A.C. Haarle, met Joop Cents aan het roer, gebruik van hetzelfde stuk land om hun wedstrijden te organiseren.
Op vrijdagmiddag 27 april staat het ontvangstcomite vanaf 15.30 uur de rijders op te wachten aan de ingang van het rennerskwartier.

Aan het terrein aan de Molenweg 22 (7448 RE) zal op 28 april om 10.00 uur het Wilhelmus klinken ten teken dat de degens voor de eerste keer dit jaar gekruist gaan worden.

Op het grote grasland van de familie Bentert wordt een circa 550 meter lange zandbaan neergelegd met een uitdagende chicane.

Prominente rijders die lid zijn van M.A.C. Haarle en aan de start verschijnen zijn onder andere: Bjorn Wichers Schreur, Peter Cents, Jurgen Wijnberg, Dirk Dubbink, Dennis Mollink, Thijs-Jan Klompmaker, Danny Stoel, Niels Brouwer en Willem Snijder de regerend kampioen in de Sprint 2000 klasse.

Voor info over de eerste NK autocross in Haarle kunt u bellen met MAC Haarle onder telefoonnummer 0640-106548 of kijkt u op internet:
www.machaarle.tk of www.mac-haarle.nl

 
 


30 april 2007

Koninginnedagcross in Bodegraven


Op maandag 30 april 'Koninginnedag' is weer de traditionele auto cross in Bodegraven.

Aan de start verschijnen de klasse's standaard 1400cc, standaard 2000cc, standaard KNAF, vrije standaard, 1600cc keverklasse, de vrije keverklasse, sprintklasse 2000cc de bengerklasse en de superbengers en natuurlijk de Bodegraafse bengers.
.
De start van de wedstrijd is om 12.00 uur, het crossterrein is gelegen aan de Burgemeester Kremerweg. De auto's van het bezoekend publiek kan worden geparkeerd op het evenementen terrein.

www.RangPang.nl

 
 
2007.


MEI

 


5 mei 2007

Inschrijven meerurencross Kerkdriel


De inschrijving voor de 2 urencross in Kerkdriel op zaterdag 5 mei, is vanaf heden geopend voor de leden van ACC Geffen. Vanaf 2e Paasdag kunnen ook niet-leden zich inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt50,- per auto plus evt. daglicentie.
Enkele eisen waaraan de auto moet voldoen:

  • De auto's moeten voldoen aan het reglement van de Standaardklasse volgens ASJ.
  • Maximaal 6 cylinders
  • Maximaal 3500 cc
  • Turbo's zijn niet toegestaan

In de pits mogen maximaal 5 personen per auto zijn.
Tijdens de neutralisatie wordt de wedstrijd niet stilgelegd maar moet men achter een pace car rijden, ook mag men tijdens de neutralisatie niet de pits in.

Aanmelden kan bij Miriam Dingemans, tel. 0164-2495015

 
 


12 mei 2007

Opnieuw VeKa NK Autocross in Aalten!


Zaterdag 12 mei gaat het weer gebeuren in Aalten: de 2e wedstrijd van het VeKa Nederlands Kampioenschap Autocross. Voor de tweede maal wordt dit evenement georganiseerd door Stichting Sportevenementen Aalten (SSA). Ook dit jaar is de zandbaan met grote chicane weer gelegen op het terrein aan de Essinkweg 1 7122 JN in Aalten/IJzerlo. Door de wijziging in het reglement met betrekking tot de baanlengte zal de baan dus iets korter zijn dan in 2006. De baanlengte is namelijk begrenst op een maximum van 700 meter.

Het rennerspark is op vrijdag 11 mei geopend vanaf 16.00 uur en bestaat de mogelijkheid de auto ter keuring aan te bieden aan de technische commissie.
In 2006 was het erg nat en liet de temperatuur te wensen over. De SSA heeft toen wel laten zien over de juiste mankracht en het goede machinepark te beschikken en heeft er een zeer geslaagde NK van gemaakt. Er wordt alles aan gedaan om er ook nu weer een mooie NK van te maken, maar het weer laat zich natuurlijk niet beinvloeden. Het welkomstwoord zal om 10.00 uur klinken waarna de eerste start van de dag kan plaatsvinden. SSA is er klaar voor en hoopt ons allemaal te begroeten en wenst de rijders alvast heel veel succes.

Op 2e Pinksterdag vindt op dezelfde locatie de jaarlijkse Pinkstercross plaats. Zoals op de webpagina van SS-Aalten al te lezen is; fotografen en mensen van de pers moeten zich vooraf melden bij SS-Aalten. Zonder aanmelding mogen zij niet op het middenterrein komen en legitimatie is verplicht! Doe dit dus om teleurstellingen te voorkomen. De volledige info kunt u lezen op: www.ssaalten.nl

 
 


17 mei 2007

RangPang: Montfoort

Op donderdag 17 mei Hemelvaartsdag houd de autocross vereniging Rang Pang uit Oudewater de autocross in Montfoort. Aan de start verschijnen de klasse's standaard 1400cc, standaard 2000cc, standaard KNAF, vrije standaard, 1600 keverklasse, de vrije keverklasse, sprintklasse 2000cc, de bengerklasse de juniorenklasse en de superbenger klasse.

Totaal verwachten wij 130 auto's aan de start van deze wedstrijd. Het beloofd weer een spektakel te worden op de lange L-vormige kleibaan waar hoge snelheden behaald kunnen worden.
De start van de wedstrijd is om 12.00 uur, het crossterrein is gelegen in achthoven west.


www.RangPang.nl

 
 


17 mei 2007

3e clubwedstrijd ACCG Hemelvaartsdag Woudrichem

Volgens jarenlange traditie vindt ook in 2007 op Hemelvaartsdag de jaarlijkse autocross in Woudrichem weer plaats.

De cross in Woudrichem is dit jaar extra feestelijk omdat Prinses Maxima haar verjaardag ook op 17 mei viert. Helaas zal zij net als op Koninginnedag niet aanwezig zijn in Woudrichem.

De aanvang van de wedstrijden is 12.00 uur, dus graag voor 09.30 uur aanwezig om te keuren en vervolgens in te schrijven. Voorinschrijving is niet nodig.

Heb je geen KNAF licentie? Geen probleem een daglicentie biedt dan de oplossing. Deze is verplicht en kan op de dag zelf worden aangeschaft. Hiervoor heb je naast geld ook een geldig rijbewijs nodig.

Het terrein is gelegen aan de Oudendijk te Woudrichem. De ondergrond is zand.

Er wordt gereden in de volgende klassen: Standaard tot 1600cc, Standaardklasse, Superstandaard, Toerwagen, Kever, Kever++, Sprint 1600, Sprint 2000, Superklasse, Junioren en Sierra klasse. Ook zijn er 2 klassen Woudrichemse rijders


OPROEP: Verlaagde kevers: Woudrichem!


Bij deze plaatsen wij een oproep voor alle verlaagde kevers die naar en/of nog niet naar de hemelvaarts-cross te Woudrichem op a.s. donderdag 17 mei 2007 willen komen. Kom allen naar Woudrichem. Deze westrijden worden gereden volgens de KNAF-regelementen.

Er is heden een minimale dagprijs van 250,- euro ter beschikking gesteld voor de winnaar bij opkomst van minimaal tien wagen. Bij grote opkomst wordt het dagprijzengeld verhoogt tot 350,- euro.

Voor nader informatie en/of inschrijving kan je contact opnemen met:
Jan Westerlaken : 0621 - 404403
Maria Schuurman : 073 - 5324687

 
 


20 mei 2007

Autocross Holterhoek

Op zondag 20 mei 2007 Autocross in Holterhoek op het terrein aan de Vredenseweg bij Cafe Overkamp / Camping De Goede Hoop aan de Vredenseweg 12 in Eibergen.
Al vele jaren is de autocross in Holterhoek een hoogtepunt in het autocross seizoen voor het Ramo kampioenschap. Op deze harde kleibaan rond de zo kenmerkende kolk kunnen ernorm hoge snelheden worden bereikt door de deelnemende coureurs.

In de onderstaande klassen kan worden deelgenomen:
- Junior klasse
- Standaard klasse
- Toerwagen klasse
- Sport 1600cc
- Sprint 1600cc
- Gecombineerd sprint 2000cc / Superklasse
- Regio klasse volgens Ramo reglement Januari 2006

Zowel de Regio rijders als ook de KNAF rijders dienen voor 10.00uur binnen te zijn en voor 10.30uur het inschrijfformulier in te leveren bij het secretariaat.

Organisatie:
K.A.C.C. (Kottense Auto Cross Club) i.s.m. Holterhoek Actief.
Aanvang 11.00 uur
Terrein: Vredenseweg in Eibergen bij Camping De Goede Hoop / Cafe Overkamp
tussen Meddo en Eibergen

Voor Opgave / informatie
Wim ten Pas tel: 0543-563296

Meer info: www.kacc.nl

 
 

 

Autosport Spektakel :: 25-28 mei 2007

Tijdens het Pinksterweekend wordt nabij het industrieterrein van Lopik wederom het Autosportspektakel Marcel Broekhuizen georganiseerd.
Vanaf vrijdag 25 mei tot en met maandag 28 mei 4 dagen lang autosport en spektakel in Lopik. Vele verschillende en vooral spectaculaire onderdelen van de autosport vormen het hoofdbestanddeel bij het autosportspektakel Marcel Broekhuizen maar ook de ontspanning en het amusement komt zeer ruim aan bod. Waar vorig jaar 12.000 mensen hebben genoten gaan we dit jaar proberen dit aantal te evenaren met veel spektakel en hoge snelheden tot 180 km/per uur.


Natuurlijk zijn er traditionele autocrosswedstrijden in verschillende categorieen maar er is bijvoorbeeld ook een giertanken race. Verder is er een Truck/Car en Tractorpulling wedstrijd. Free Style Motorcross en een Combine race. Inmiddels zijn er 8 combines aangemeld. Ook is er een caravanrace, bangers, stockcar formule 1, Parijs Dakar trucks die aan de start verschijnen.

Nieuw dit jaar is de LOPIK 500, afgeleid van de bekende Indy 500 race, dat betekent een wedstrijd over 500 ronden. Het circuit van Lopik is ruim 1 kilometer lang dus een race over meer dan 500 kilometer. Uniek in Nederland en Europa een uithoudingstest voor coureur en materieel. Alle auto's zijn hier in toegestaan 4,5,6 of 8 cilinder 4x4, turbo, diesel alles is vrij kijk voor het reglement op de site. Er zal geteld worden door middel van transponders. We zijn de honderd inschrijvingen gepasseerd!

Naast de autosport is er ook weer veel ruimte voor amusement en ontspanning: wat te denken van 3 festivaltenten met in elke tent een andere muziekstijl.
Verder aanwezig de Veronica Road Show met Patrick Kicken, Jovink & de Voederbietels, Gebroeders Ko, Stockbrood, Rampzalig, Somewhere on Stage, Mad Cows en Solo's army and the dirt, DJ- Mari, The Ringleaders.



Ook op zaterdag een tent gevuld met club house muziek verzorgd door club OORGASM.nl met als klapper DJ Erick-E. Ook aan de kinderen wordt gedacht met vele kermis attracties, sminken, pony rijden etc etc. Op zondag gaan we voor de ontspanning er zijn diverse mogelijkheden waar men zich voor kan aanmelden zoals Sterkste Man van de Lopikerwaard, Zeskamp en Darts Open Lopik.

Bij ons blijft de gezelligheid op nummer 1 staan en dit doen we samen met al de deelnemers uit alle hoeken en delen van het land maar ook de mensen uit Belgie, Duitsland en Engeland werken hier aan mee hier zijn we als organisatie erg trots op dat er zoveel animo en positieve reacties uit voort zijn gekomen we maken met elkaar dit evenement tot een succes waar we het publiek laten smullen van sport, spanning en sensatie 4 dagen lang!

Er worden 3 manches verreden van 7 ronde en als afsluiting de finale van minimaal 10 ronden. De volgende klasse's gaan van start:

  • Regio klasse max. 20 auto's ALLEEN standaardklasse 2000cc uit de regio nog plaats voor 2 auto's
  • Lage kevers nog plaats voor 15 auto's
  • Sprint 1600cc nog plaats voor 17 auto's
  • Sprint 2000cc nog plaats voor 9 auto's
  • Toerwagens tot 2000cc nog plaats voor 8 auto's
  • Toerwagens tot 5000cc 4x4 nog plaats voor 14 auto's
  • Jeugdklasse max. 20 auto's VOL
  • Stockcar F1 max. 40 nog plaats voor 20 auto's (15 ronden en 20 ronden in de finale )
  • Caravanrace max. 25 VOL
  • Lopik 500 max. 150 auto's nog plaats voor 50 auto's alle auto's toegestaan
  • Bangers nog plaats voor 25 bangers

Inschrijven alleen via de website. De inschrijving sluit op 13 mei a.s. om 24.00 uur DUS WEES OP TIJD! Nogmaals op het evenement kan niet worden ingeschreven. De teller gaat al ver over de 650 deelnemers we kunnen 850 deelnemers verwerken in alle klasse's.

Voor openingstijden, kaarten in de voorverkoop en meer info: www.marcelbroekhuizen.nl of bel. 0348-554711.

Vriendelijke groeten,
Autosportteam Marcel Broekhuizen

Meer info: klik hier voor de website van het autosport spektakel

 
 

 

RAM Festival :: 27-28 mei 2007

In Rotterdam is het groot feest op 27 en 28 mei 2007 tijdens het de beide pinksterdagen. Niet omdat Feyenoord kampioen gaat worden maar om het eerste lustrum van het R.A.M. festival te vieren. Uiteraard wordt op industrieterrein Rotterdam Noord West dan ook voor de 5e keer het Rotterdams Auto- en Motorsport festival gehouden, kortweg R.A.M. festival.

Het industrieterrein zal op beide pinksterdagen bol staan van de race geluiden en spectaculaire acts. Van 10.00 uur tot 18.00 uur zal het publiek zich geen moment hoeven te vervelen. In 4 jaar tijd is dit evenement uitgegroeid tot het grootste familie evenement van Nederland waar het complete scala van auto- en motorsporten aan bod komt
!



Hoogtepunt van het festival is de, op de Race of Champions gebaseerde, VeKa rally challenge. Hierbij komen steeds 2 gelijkwaardige auto's tegen elkaar aan de start voor 2 ronden strijd. Na 1 ronde strijd wordt er gekruist en zal de wagen die in de binnenbaan is gestart de buitenbaan opgaan en de andere wagen de omgekeerde weg "bewandelen". Deze challenge bestaat uit allemaal verschillende klassen welke zijn onderverdeeld in rally, cross en rallyracing auto's.

Aan het einde van de dag gaan alle tijd snelsten per klasse ook nog eens tegen elkaar rijden. Hieruit komen dan 2 winaars. Een van de autocrossers en een van de rally(racing) auto's. Het hoogtepunt is dan een wedstrijd tussen deze 2 tijd snelsten.
In 2006 ging die strijd tussen Hans Weijs jr in de rally Golf en Rob de Baar in de Porsche 4WD sprinter. Rob de Baar was de uiteindelijke winnaar van de zeer spannende finale van de VeKa rally challenge.

Maar er is meer, zeg maar gerust veel meer, te doen tijdens de pinksterdagen op het R.A.M. festival. Zo is er dit jaar een heus Dakar paviljoen waarbij de helden van de Dakar 2007 ontmoet kunnen worden in bijzijn van hun auto's.

Street-legal racing is ook van de partij. De 45 snelste street-legal racers van Nederland hebben zich al ingeschreven voor 2 dagen sprinten op de Noord West strip.

Op het gebied van motoren zijn er scootersprints, quads, motorstuntteam Arend en super motard wedstrijden en demo's. Bij super motard wedstrijden wordt gereden met omgebouwde cross- of enduro motoren over het asfalt.

Op uitnodiging van organisator Nico Biesheuvel is Rally for Kids op pinkstermaandag 28 mei aanwezig. Op deze dag worden een groot aantal gezinnen uitgenodigd, waarvan een kind is getroffen door een ernstige ziekte, geestelijke/lichamelijke handicap of die op een andere manier getekend is voor het leven. Naast alle andere activiteiten, zal Rally for Kids ook met de Rally for Kids rallyauto's over het circuit rijden en mogen de zieke gasten een aantal ronden mee.

Er is dus veel te beleven tijdens beide pinksterdagen 2007 op industrieterrein Noord West in Rotterdam. Via www.ram-festival.nl wordt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en de deelnemers aan het R.A.M. festival 2007
.

Klik hier voor een filmpje van vorig jaar!
 
 

 

RangPang te Harmelen :: 28 mei 2007

Op maandag 28 mei tweede pinksterdag houdt autocross vereniging Rang Pang uit Oudewater een autocross In Harmelen
Aan de start verschijnen diverse coureurs uit Harmelen. In de klasse standaard 1400CC is dat Gerard de Jong. In de standaard 2000CC rang pang klasse Ton van Leeuwen, Kees Jan Wingelaar , Jeffrey van der Linden en Marc Scheffelaar, Wim Holtkamp en Ronald Bos, Adrien Versteeg komt uit in de vrije standaardklasse,
In de 1600 keverklasse Bram den Hertog. Maar er zijn nog meer klassen zoals de vrije keverklasse, sprintklasse 2000CC, de bengerklasse,de superbengerklasse de juniorenklasse,en de standaard KNAF klasse. De start van de wedstrijd is om 12.00 uur,het crossterrein is gelegen aan de wildveldseweg te Harmelen
.

Meer info:
RangPang.nl
 
 

 

Praxis Auto Sport Team Roermond
aanwezig tijdens Pinksterraces op Raceway Venray ::
28 mei 2007

Door raceflash.nl - Velen autosport fans uit Limburg maar ook ver daar buiten zijn de geel, rode sprinters van het Praxis Auto Sport Team een vertrouwd gezicht. Vele titels heeft dit team al op zijn naam geschreven onder anderen in de Rallycross (Eurocircuit Valkenswaard), autocross bij de 'Euro Pokal' en 'ASUZ' maar ook bij het NK (VeKa) autocross.

Teammanager Hans Verbugt uit Kessel kan hierover meespreken. "Ja, zelf heb ik bij voor genoemde races gereden en titels binnen gehaald. Ons 'Praxis Auto Sport Team' team bestaat uit Raymond Tydink (nr. 161) Helden, Marcel Vervoort (nr. 172) Baarlo en Bandi Peters (nr. 187) Swalmen. Alle drie toprijders van de bovenste plank uitkomend in de Sprint 2000 klasse en bij Raclly Racing op het Eurocircuit te Valkenswaard. Zelf ben ik tijdelijk even gestopt met racen vanwege drukte van mijn bedrijf, maar ik zal zeker weer gaan racen. Ben zelf uiteraard wel vaak op de circuits te vinden om mijn team te helpen en ondersteunen. Ook zijn onze coureurs te vinden op vele autosportbeurzen zowel in Nederland, Belgie als Duitsland, dit zowel met onze eigen stand als actief rijdend tijdens de 'indoor demo' races." Aldus Hans Verbugt.
Reclame

Hans Verbugt vertelt verder. "Op Pinkstermaandag zullen wij met 2 Sprinters aanwezig zijn bij de Autospeedway races op Raceway Venray om dan reclame te maken voor de NK Autocross die verreden gaat worden op zaterdag 9 juni op het circuit 'Keizersbaan' te Kessel. Het is voor de 2de keer dat wij ACC Zuid zo'n groot NK evenement op Limburgse bodem organiseren. Bij de hoofdingang op Raceway Venray zullen we staan en flyers uitdelen totdat de races beginnen, dan rijden onze coureurs naar het rennerskwartier waar ze te zien zijn bij hun eigen Praxis Auto Sport race trailer. Hier kan men beeldopnamen zien van onze races, de coureurs vragen stellen of foto's maken. Voor de kinderen hebben wij iets speciaals. Wat! Kom dan even bij ons kijken."

Demo
Tussen de Autospeedway races door zullen beide 2000 Sprinters (mits de tijd het toe laat) een kleine demo 'show' race verzorgen.

Algemeen
Kom op Pinkstermaandag naar Raceway Venray en aanschouw de mooie autospeedway wedstrijden en onze demo show.

Aanvangstijden:
- Trainingen vanaf 10:30 uur
- Wedstrijden 12:30 uur, einde 18:00 uur

Het circuit is gelegen aan de Peelweg 43 (N277) en is middels borden aangegeven.

Meer info:
PraxisAutoCrossTeam.nl
RaceFlash.nl

RacewayVenray.com
 
 
2007.


JUNI

 

 


Open Fries Kampioenschap :: 2 juni 2007

Coureurs,

Prijzenpot F2: € 1350,-

Aanstaande zaterdag 2-juni wordt op circuit FAC het open fries kampioenschap F2 verreden. De sponsoren genoemd op de Flyer hebben samen met de FAC deze prijzenpot mogelijk gemaakt. Kijk op onze website voor meer informatie: www.fac-autocross.nl

Jullie zijn allemaal welkom!!!

Als jullie je van te voren opgeven via secretariaat@fac-autocross.nl liggen er voor de coureur drie vrijkaartjes bij de kassa klaar.
 
 

 


NK Kessel :: Entree-korting van 1,50

Klik op deze link, download de pdf, print hem uit en ontvang 1,50 korting op je entreekaartje van het Veka NK te kessel (ronde 3).
 
 

 

16 juni 2007

Stockcar F1 welkom in het Groningse Den Horn!

Op Zaterdag 16 juni Organiseert de ACVO weer een autocross wedstrijd in het Groningse Den Horn. Net als vorig jaar zullen de Stockcar F1 rijders weer welkom zijn op de Klei baan in Den Horn.

Per Coureur Betaal je 25 euro eigen inleg. Die inleg gaat automatisch bij de huidige prijzenpot op. (Indien je geen KNAF Licentie hebt komen er kosten voor een daglicentie bij.) Dus hoe meer deelnemers hoe meer prijzen geld.

Opgeven en meer info kun je terecht bij Sjouke van Kammen. Opgeven kun je doen via de Mail sjoukevankammen@gmail.com . Bellen mag ook 06-10745 573.

Dit alles kan door gaan als en minimaal 12 deelnemers op papier staan. Opgeven tot uiterlijk woensdag 13 juni. Mochten er na 13 juni te weinig aanmelders zijn gaat het niet door!!!

Houdt www.autocrossfg.nl in de gaten voor verdere ontwikkelinge!
 
 

 


Dames in actie tijdens grote autocross te Sexbierum :: 23 juni 2007

Zaterdag 23 juni is het weer zo ver, dan vind de jaarlijks terugkerende autocross wedstrijd in Sexbierum weer plaats zoÕn honderd tachtig coureurs zullen weer naar dit roem rugtige dorpje afreizen om deel te nemen aan de vierde club wedstrijd van de Noordelijke Autocross Club.

Voor de vier keer op rij hebben de gebroeders Goodijk van het gelijknamige agrarische bedrijf land beschikbaar gesteld voor dit grote autospektakel in Noordwest Friesland. Van af 11.00 uur smorgens bast het geweld weer los en zal het stof weer hoog opwaaien en de kluiten weer rondvliegen, wand autocross is spektakel van de bovenste plank voor jong en oud. Standaardklasse, de 1600cc keverklasse, de Rodeo klasse, Sprint 200cc, de vrije standaard klasse en de stockcars komen allemaal weer aan de start in Sexbierum. Met natuurlijk weer vele coureurs uit de plaatselijke omgeving die voor eigen publiek alles uit de kast zullen halen om de wedstrijd van Sexbierum op hun naam te zetten. Gewaagde inhaal acties, koprollen, supersnelle starts, op en top bumperwerk en natuurlijk het gaspedaal tot de bodem ingedrukt.

Maar nieuw dit jaar in Sexbierum is dat de dames ook weer achter het stuur van de stockcars zullen plaats nemen. De zware bolides met brede bumpers en grote spoilers op het dak voor extra druk op de achterwielen. En natuurlijk voorzien van die zware Amerikaanse motoren met zo'n 400 tot zelf wel 600 PK aan boord. In Sexbierum mogen de vrouwen en vriendinnen van de coureurs uit proberen in hun eigen races wat het is om zo'n snel monster te besturen.

Vorig jaar vond deze lady's race voor het eerst plaats in Kollum en was gelijk een groot succes. Dit jaar dus in Sexbierum de dames achter het stuur. Bij alle wedstrijden van de NAC rijdt er al een dame rond die het op neemt tegen de mannen. Nathalie Wekema uit het Drentse Yde de punt zal zeker ook In Sexbierum met haar eigen stockcar aan de start te verschijnen.

Kunnen de andere dames haar verslaan of is en blijft ze de snelste stockcar dame van Nederland. Snel is ze zeker wand ze rijd ook voor het panorama / Chevrolet Rallyteam Nederland. Sexbierum is de eerste wedstrijd van de Noordelijke Autocross Club in onze regio.

15 juli is de club in Menaldum te gast en op 11 augustus organiseert de club een wedstrijd die mee telt voor het Nederlands Kampioenschap in Oudebildtzijl. Maar Sexbierum is zaterdag 24 juni als eerste aan de beurt. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en tegen de klok van halfzes worden de finales verreden. De entree voor Volwassenen is slechts 8,00 terwijl de kinderen tot twaalfjaar onder begeleiding gratis en ook het parkeren is gratis plus een gratis programmaboekje zo lang de voorraad strekt. Kortom beleef een spannend middagje autosport spektakel in Sexbierum op 23 juni aanstaand.
 
 

 


Auto- Motorsportfeest :: 29-30 juni, 1 juli 2007

met zeer veel verschillende demo's, o.a.:
- autocross,
- dakar,
- freestyle motorcross,
- supermotards,
- formule 1,
- A1 grandprix

feestprogramma:
- jovink,
- pater moeskroen,
- bzb.

lokatie: Veghel industrieterrein de Amert


meer info kijk op www.vudelvolgas.nl

 
 

 


RangPang - Bunnik :: 30 juni 2007

Na de teleurstelling van Nieuw Vennep maken we ons op voor de cross in Bunnik.
Deze cross word voor de eerste maal verreden op een harde kleibaan waarop zaterdag is proef gereden met een gewone luxe wagen en dat ging gewoon goed.

De baan is erg breed hierdoor kunnen brede bochten worden gecreeerd maar ook het rechte stuk is lang dus dat beloofd wat en er word zelfs een chicane aangelegd om het nog mooier te maken.

Inmiddels zijn er in alle klasse's al diverse toezeggingen dat ze komen rijden en de stockarren hebben toegezegd dat ze met zoveel mogelijk deelnemers zullen komen.

Kortom dit mag je niet missen de start van de wedstrijd is om 12.00 uur inschrijven is mogelijk vanaf 9.00 in de rood witte jurywagen.

Wij zijn er klaar voor dus komt allen naar Bunnik tot dan het bestuur en medewerkers
van autocross vereniging Rang-Pang
.

meer info kijk op www.rangpang.nl

 
 

 


EZHACO 'autosportspektakel' :: 30 juni 2007

klasse's die aan de start verschijnen zijn:
- jeugd (tot 1300cc)
- standaard 1600cc
- standaard 2000cc
- kevers
- stockar F1
- stockar F2

en als extra:
- Demonstratie zwarte cross met springschans
- Demonstartie voertijg met 2 v8 motoren
- achteruit rij race
- Bangers

Bangers: Met KNAF of NAB goede kooi, het inhalen gebeurd door elkaar te raken, ZONDER verstevigingen aan de auto alleen de kooi.

Lokatie:

Wijk en Aalburg - Klaverplak
aanvang 13.00 uur, kinderen tot 12 jaar gratis entree.

meer info kijk op www.ezhaco.nl

 
 
2007.


JULI

 

 


22 juli 2007

Bornebroek


De cross die op 1 juli zou plaatsvinden verplaatst naar 22 juli 2007.

website: www.autosportbornerbroek.nl

 
 

 


28-29 juli 2007

EuroPokal Loenen

Na de uitermate succesvolle Internationale Autocross weekeinden te Loenen de af-gelopen jaren, zal op 28 en 29 juli dit jaar weer een groot Internatio-naal Autocross weekend plaatsvinden.

Het LOENENS AUTO TEAM, de organiserende vereniging, verwacht weer veel deelnemers uit Duitsland, Belgie en Luxemburg naast alle toprijders uit Nederland. Het vorige jaar waren er meer dan 300 rijders aan de start.

Na de start in Kieldrecht (Belgie) komt het gehele circus op het laatste weekend van juli naar Loenen.

Er wordt maar liefst in 10 verschillende klassen gereden. Van een standaard-klasse 1600 cc. naar een superklasse (eigenbouw zonder limiet aan cc.), waarbij vele auto's met turbo en vierwielaandrijving. De motoren die ge-bruikt worden zijn o.a. Toyota 16-kleppen, Honda VTec, Opel Tigra, Porsche, Audi V8, Ford Cosworth, Suzuki Hayabusa en natuurlijke nog steeds de bekende VW Kever.

Dit jaar zal de jeugd klasse ook van start gaan , Mooi om te zien jongens en meisjes van 14 tot 18 jaar in het bezit van een KNAF Jeugd licentie met gelijkwaardige auto's tot 1400 cc.

Inschrijving en Prijzengeld
Ruim 1500 autocrossers uit Duitsland en de Beneluxlanden hebben reeds een uitnodiging ontvangen voor deelname aan de EUROPOKAL wedstrijden. Er wordt gereden op basis van een verhoogd prijzengeld en inschrijf-geld.

Het programma in Loenen
Vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur is het wedstrijdterrein geopend voor de deelne-mers, welke de gehele avond en nacht zullen binnenkomen.
Vanaf 15.00 uur is de inschrijving geopend in de jury container.
De technische keuring is geopend tussen 18.00 en 21.00 uur.
Van 16.00 uur tot 20.00 uur: "Nederlands Kampioenschap Gazonmaaimachine-racen".
Omstreeks 21.00 uur begint er een kennismakingsavond voor deelnemers en pu-bliek in de grote feest-tent, waarbij een live band voor ge-zellige muziek zal zorgen.

Zaterdag
Vanaf 07.00 uur is er ontbijt in de grote tent. Ook zal dan de technische keuring beginnen voor alle deelnemende crosswagens.

Om 09.30 uur vind de rijdersbrieving plaats waarna om 10.00 uur met de verplichte tijdtraining zal worden begonnen.

De start van de eerste wedstrijd vindt om ca. 13.00 uur plaats.

Op zaterdag zal er in 8 verschillende klassen gereden worden plus en nachtcross.

De wedstrijden zullen tot ongeveer 19.00 uur duren, waarna om 21.30 uur de nachtcross van start zal gaan voor een wedstrijd van 1 uur lang.
Tijdens de nachtcross dienen de auto's voorzien te zijn van verlich-ting, wat een spectaculair gezicht is wanneer het om + 22.00 uur don-ker zal worden.

Ca. 1 uur na afloop van de nachtcross zal de prijsuitreiking plaats-vinden in de grote feesttent waarin levende muziek al vanaf 20.00 uur voor een gezel-lige stemming zorgt tijdens het crossbal.

Zondag
Zondags beginnen de wedstrijden die meetellen voor de EUROPOKAL. Op zondag zal er gereden worden in maar liefst 11 verschillende klassen om de punten zo eerlijk mogelijk te kunnen verdelen. Het officiele programma begint om 13.00 uur. Rond 15.00 uur zullen de eerste finales van start gaan en om 19.00 uur ver-wachten de organisatoren de grote superfinale te kunnen starten.

Superfinale
Voor deelname aan de superfinale plaatsen zich de eerste 2 deelnemers uit ie-dere fi-nale van de zondag. De startopstelling vindt plaats vol-gens het handicapsys-teem. De deelnemers met snelste training tijd komen op de ach-terste start-rij. De anderen zullen verdeeld worden over het gehele cir-cuit. Er zullen 20 ronden verreden worden.
Vanaf 20.00 uur zal de muziek weer voor een gezellig deuntje zorgen waarna in de loop van de avond de prijsuitreiking zal plaatsvinden.
Na de prijsuitreiking is er een groot crossbal na.

Het circuit

Het circuit is geheel aangepast aan dit Europese evenement. Het Loenens Auto Team heeft in totaal ruim 12 ha. tot zijn beschikking. Hierop zal een circuit komen van ruim 800 mtr lang met een minimale breedte van 20 mtr, de gemiddelde breedte van het circuit ligt boven de 25 mtr.

Er zal met maximaal 16 deelne-mers te-gelijk ge-start worden. Na de start heeft men ruim 200 mtr voordat de eerste bocht bereikt is welke na + 50 mtr gevolgd wordt door een chicane, om voor de jury langs het tweede rechte stuk van 100 mtr te passeren. Hierna komt men via een gelijke chicane en een 90 graden bocht weer voor de start langs om zijn weg te vervolgen.Rondom het circuit

Rondom het circuit zijn diverse voorzieningen aangebracht om het weekend op een zo aangenaam mogelijke manier door te komen. Naast uitstekende voorzie-ningen in sanitaire gebouwen en diverse kraampjes die de verkoop van drank, ijs en andere etenswaren verzorgen is er op het terrein ook een grote (+ 600 M2) feesttent ge-plaatst. Deze zal voor verschillende activiteiten gebruikt worden.
Op vrijdagavond beginnen we met een kennismakingsavond voor deelnemers en toe-schouwers. Er is een band verzocht om voor de nodige gezel-lige klanken te zorgen.

Overdag blijft de tent de gehele dag open en kan men onder genot van een drankje of een hapje even bijkomen van het autocross geweld wat zich buiten afspeelt.

Op zaterdagavond om 20.00 uur begint een groot crossbal met levende muziek welke verzorgd zal worden door een gezellige band.

Om 21.30 zal deze avond onderbroken worden door een spectaculaire nachtcross die een uur zal duren. Hierna zal het feestgeweld echt losbarsten.

Rond 23.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden van de wedstrijden van de za-terdag waarna het crossbal zijn vervolg zal hebben.

Op de zondag zal de feesttent nagenoeg hetzelfde bieden, echter de levende mu-ziek zal om 19.00 uur beginnen en wordt alleen onderbroken voor de prijsuitrei-king.
Op zichzelf is een weekend autocross geen pri-meur maar met een zo grote opzet als deze is het in Nederland toch zeker uniek. De ervaring van de 15 voorgaande jaren heeft geleerd dat het behalve veel crossgeweld ook een groot internationaal feest is waar na afloop nog lang over wordt nagepraat.

Milieumaatregelen
Natuurlijk doet het Loenens Autoteam ook mee aan het streven van de KNAF "Autosport en Milieu samen verder". Dit houdt in een strikte naleving van het KNAF milieu reglement.

De inschrijving
De inschrijving is vrij en open. Zolang men aan de reglementen vol-doet kan men deelnemen. Inschrijfformulieren voor alle 6 wedstrijden kan men ver-krijgen door even naam en adres op te sturen aan: Loenens Auto Team,
De Bouwert 35 6666 DZ Heteren . of via E-mail info@lat77.nl .
Men ontvangt binnen enkele dagen alle benodigde papieren thuis.

Entreeprijzen en parkeren
De entreeprijs 15.00 euro per persoon voor het hele evenement en 10.00 euro per persoon per dag. Kinderen onder de 5 jaar hebben gratis toegang tot het evenement. (onder begeleiding van een volwassene)

Bij het terrein is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Het terrein is te vinden door vanuit de kern van Loenen de routeborden te volgen.

website: www.lat77.nl

 
 
2007.


AUGUSTUS

 

 


4-5 augustus 2007

Autocrossweekend Texel 2007

MAB-club Texel is voornemens om 4 en 5 augustus 2007 een heus autocross weekend te organiseren op het circuit in Eierland nabij het vliegveld. Bedoeling is om naast de Texelse coureurs ook overkantse rijders uit te nodigen om in het weekend van 4 en 5 augustus een geweldig evenement neer te zetten.

De volgende klasse's zullen deelnemen:

  • 40 Texelse junioren. (geen overkantse deelname mogelijk)
  • 70 Texelse rodeo. (geen overkantse deelname mogelijk)
  • 50 4-cilinder verstevigde klasse (inclusief Texel!). Inschrijvingen van de vaste wal toegestaan.
  • 75 Stockcars(inclusief Texel!). Inschrijvingen van de vaste wal toegestaan. Junioren, Rodeo, 4-cilinder en stockcars rijden per deelnemer 4 manches en eventueel een finale verdeeld over het weekend.
  • 25 Kevers, rijden alleen op zaterdag (4 manches en een finale!). Inschrijvingen van de vaste wal toegestaan.

Er wordt gereden volgens het reglement van de MAB-club.
Dit reglement is hier te downloaden.

Doordat er bij de 4-cilinders, stockcars en de kevers een beperkt aantal deelnemers kan crossen zal hier gelden wie het eerst komt wie het eerst maalt! Dus wees er snel bij!

Aanmelden of andere vragen via de mail: edvanderploeg@hotmail.com
Laat je naam, adres, telefoonnummer en eventueel e-mail adres achter. Inschrijf formulieren worden dan zo snel mogelijk toegestuurd. a.s. Zaterdag en zondag is er op de racing-expo een mogelijkheid tot aanmelden bij de stand van kirkey-europe. Daniel Bonne is daar het aanspreek punt.

Inschrijfformulieren kunnen ingevuld worden opgestuurd naar:
E. van der Ploeg
Paelwerck 17
1791 WB Den Burg
06 -127 135 31 (tussen 17.00 en 18.00)

Entree hele weekend p.p.: euro 20,- Inclusief entree feesttent.
NAB licentie: euro 52,- Indien in bezit: vervalt.

Huur transponder AMB: euro 20,- Indien in bezit: vervalt.

INSCHRIJVING SLUIT 01-06-2007

Er zal met gereden worden met AMB transponders. Transpondernummer moet je vermelden op het inschrijfformulier. Indien je niet in het bezit bent van een transponder kun je deze huren bij de MAB club, ook dit kun je aangeven op het inschrijfformulier. Texelse deelnemers hebben zich inmiddels al ingeschreven en hoeven zich dus niet nogmaals in te schrijven.

Zaterdag avond 4 augustus zal er een feest georganiseerd worden voor alle rijders + aanhang. Tijdens de feest avond is er een optreden van een top band! Verdere informatie volgt. Hou de internet site goed in de gaten!.

 
 

 

Organisatie nodigt Stockcar landrijders uit! :: 4-5 aug. 2007

10 Jaar Nachtcross Kessel 'ACC The Blue Birds'

In het Limburgse Kessel worden al vele jaren Autocross wedstrijden georganiseerd en verreden. Dit jaar wordt er voor de tiende keer de Nachtcross verreden en dit wil de organisatie 'ACC The Blue Birds' groot aanpakken en vieren.
Zij nodigen de Stockcar Landcoureurs uit om op 4 en 5 augustus naar Kessel te komen om daar te komen rijden.

De organisatie 'ACC The Blue Birds' biedt de coureurs landstockcars het volgende aan:
200,- startgeld, 10 bekers, prijzengeld:
1e
175,-, 2e 150,-, 3e 100,-,
4e
75,-, 5e 50,-, 6 t/m 10 25,-

zaterdag word dan gereden voor punten die meetellen voor de zondag.
- Zaterdag 4 augustus 3 tot 4 keer rijden
- Zondag 3 keer rijden + finale
- Coureurs dienen zaterdag om 12:00 uur middags aanwezig te zijn.

Tevens is er zaterdagavond na de nachtcross een MEGA PARTY in de grote feesttent.
Een 'Drive in Show' zal voor de nodigen muziek zorgen en als speciale gast zal er een optreden plaatsvinden door Limburgs bekendste artiest ' . . . . . . . . . . '.
Wil je weten wie deze artiest is! Kom dan naar dit feest dat voor iedereen gratis toegankelijk is.

info en opgave bij:
hansseman@hetnet.nl
tel. 06-13486873

Opgeven kan via e-mail met vermelding van;
naam, adres, plaats, tel, e-mail, startnummer

Opgave voor alleen de nachtcross:
John Vercoulen
Telefoon nr.: 06-46220080
johnvercoulen@hotmail.com
m.v.v. naam, adres, plaats, tel

Meer info: thebluebirds.nl of hanssemanracing.nl
 
 

 

VEKA NK Visvliet :: 11 aug. 2007

Voor de TomTom:
Hilmahuisterweg
9866 Lutjegast

 
 

 

25 aug. 2007

Spectaculaire Abcouder autocross op nieuwe baan.

Abcoude. Zaterdag 25 augustus vindt, alweer voor het 33e jaar, de traditionele Abcouder autocross plaats. In de loop der jaren is deze autocross met haar authentieke formule uitgegroeid tot een opzienbarend crossspektakel waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen.

De organisatie, die ook dit jaar weer in handen is van Stichting Autocross Abcoude e.o., moest vanwege de uitbreiding van de Rijksweg A2 op zoek gaan naar een nieuw stuk land dat als strijdtoneel kan dienen voor een nieuwe editie van de Abcouder autocross. Dankzij inzet van landeigenaar Bart de Vries en de gemeente Abcoude is dit gelukt op nagenoeg dezelfde locatie parallel aan de A2 ter hoogte van afrit Abcoude (afrit 3). Op dit stuk grond zal de onvervalste en unieke formule van Stichting Autocross Abcoude worden uitgerold. Dat betekent autocross zoals nergens meer wordt vertoond behalve in Abcoude.

Alle type crossauto's treffen elkaar op de baan. Of het nu een auto met een twee liter turbo motor is of de oude boodschappen auto van moeder, onderscheid wordt er niet gemaakt. Natuurlijk levert dat buitengewoon spectaculaire autocross op waarbij auto's te water raken, in brand vliegen en over de kop rollen. Daarmee kunnen zelfs door het publiek beschikbare geldpremies worden verdiend. De apotheose vind plaats na de manches waarin de punten worden behaald voor een finaleplaats.

In de finale starten de snelste coureurs achteraan. De 'professionals' moeten zichzelf dus naar voren vechten om de gewilde titel van Abcouder autocrosskampioen aan hun 'autocross-cv' te kunnen toevoegen. Dat dit leidt tot een bloedstollende race moge duidelijk zijn. Al net zo traditioneel als de autocross zelf is de damescross. Zij rijden hun eigen race en strijden om de felbegeerde Polderpuk wisseltrofee. In de pauze zal een demonstratie te zien zijn van speciale crosskarts, een nieuwe tak van autocrosssport.

Aan het eind van de dag melden zich alle auto's die nog kunnen en willen rijden voor het waanzinnige sluitstuk; de afvalrace. Hierbij is nagenoeg alles toegestaan en gaan, voor zover aanwezig, alle remmen los. De coureur die de anderen op spectaculaire wijze van de baan afrijdt en als laatste overblijft wint de race.
Het gezellige spektakel begint zaterdag 25 augustus om 12:00 uur.
De entree bedraagt 5,- euro p.p. Kinderen t/m 12 jaar betalen 2,50 euro. Parkeren 1,- euro.
Glaswerk is op het wedstrijdterrein niet toegestaan. Hierop wordt gecontroleerd.

Meer info: www.autocrossabcoude.nl
 
 

 

A.S.V.G. Gendringen :: 26 aug. 2007

Wij van A.S.V.G. Gendringen houden op 26 augustus 2007 weer onze jaarlijkse autocross op wel bekende kleibaan van Gendringen. Ook dit jaar weer een ruime grote baan met een lengte van 800 meter en 30 meter breed en in de bochten 40 meter breed. Dit jaar een speciale baan waar ook stuurmanskunst bij komt kijken met bochten zowel links als rechts om.

Bij volle klassen deelname hebben we per klasse een prijzen pot van 450 euro verdeeld over alle 10 finalisten.

Ook hebben we van jaar een super finale met een prijzen pot van 1650 euro.
2 auto's per knaf klasse in de superfinale. En allemaal prijzengeld in de superfinale.
Geen junioren in de super finale.

Er wordt in de volgende knaf klassen gereden
Regio / Standaard / Toerwagen / kever / sprint 1600 / sprint 2000 & superklasse
en de JUNIOREN zijn van harte welkom natuurlijk in Gendringen.

Verder de plaatselijke rijders en de dames bij voldoende deelname.

Meer info: asvg.tk
 
 

 

ACC Geffen - Maurik :: 26 aug. 2007

Op zondag 26 augustus organiseert ACC Geffen een autocross wedstrijd in Maurik. Na de geslaagde demo van de gazonmaaiers vorig jaar, hebben de verenigingen de handen in elkaar geslagen en hebben voor U een dag met spanning en sensatie samengesteld. Samen met de autocrosswedstrijd zal er een Nederlands kampioenschap Gazonmaaiers gehouden worden.

Op de kleibaan zijn alle KNAF klassen welkom. Het terrein is gelegen aan de Vlissingsestraat te Eck en Wiel (gem. Maurik).

De aanvang van de gazonmaaiers is 12.00 uur, de autocrosswedstrijden vangen om 13.00 uur aan.

Meer info: ACC Geffen
 
 
2007.


SEPTEMBER

 

 


RangPang - Lopik :: 8 september 2007

Op 8 september is alweer de laatste autocross wedstrijd van Rang Pang van 2007 en traditiegetrouw is dit in Lopik.

Er verschijnen 11 verschillende klassen aan de start, de Juniorklasse, de Standaard 1400 klasse, de Bengerklasse, De Standaard KNAF klasse, de Standaard Rangpangklasse, de Kever 1600 klasse, de Vrije Keverklasse, de Superbengers, de Vrije Standaardklasse, de Sprint 2000 klasse en natuurlijk de Stockcars.

De wedstrijd begint om 12.00 uur.

Na de finales is er een Monteurscross

Gastrijders zijn van harte welkom en kunnen zich tot uiterlijk 4 september melden bij het secretariaat.

Kun je niet rijden meld je dan af!

We benadrukken nog even dat alle rijders er op tijd moeten zijn, zodat het keuren en inschrijven vlot kan verlopen, er kan uiterlijk tot 10.30 worden ingeschreven, te laat is niet mee doen met de wedstrijd.

meer info kijk op www.rangpang.nl
 
 

 


ACTD - Strijen :: 8 september 2007

Op zaterdag 8 september 2007 organiseert de ACTD een autocross in het Zuidhollandse Strijen.

De eerste manche zal van start gaan om 12.00 uur.

Gestart kan worden in de volgende klassen
(als er minimaal 5 deelnemers per klasse zijn ):

- Regio 1600
- Regio 2000
- Standaard 1600
- Standaard 2000
- Toerwagen
- Keverklasse
- Sprint 1600
- Sprint 2000
- Superklasse
- Sierra cup
- Stockcars
- Juniorklasse

Coureurs aanwezig voor 09.30, keuren en inschrijven voor 10.30.

meer info kijk op www.actd.nl
 
 

 


EuroPokal - St. Lenaarts :: 8-9 september 2007

Het Kraaienhorst circuit in het Belgische St. Lenaarts is het decor voor de 5e wedstrijd om het Europokal klassement op 8 en 9 september. Dit circuit staat bekend als 1 van de mooiste autocross banen van Europa en het Janssens Autosport Team is dan ook vol trots dat zij voor de 2e maal hier een Europokal kunnen organiseren. De ondergrond van deze afgraving is van een bijzondere harde kleisoort waardoor hoge snelheden eerder regel dan uitzondering zijn. Door de afgraving heeft het publiek de mogelijkheid om de complete baan te overzien en zelfs op de autoÕs neer kan kijken. Het is dus niet alleen voor de rijders maar ook voor het publiek een ware verademing om hier aanwezig te zijn.

Deze baan zorgt ervoor dat de glorietijd van de wedstrijden in het nabij gelegen Rijkevorsel weer een beetje terugkomt.

In 2006 is de baan door het Janssens Autosport Team helemaal aangepast om te kunnen voldoen aan de strenge veiligheids eisen van deze tijd. Het circuit heeft zijn charme door de aanpassingen niet verloren. De linkse- en rechtse bochtencombinaties zijn nog steeds aanwezig. In de huidige vorm van de baan is zelfs een kombocht aangelegd die lang niet iedereen op hoge snelheid durft te nemen. De kleine springbult in het tweede rechte stuk na de start scheidt ook de mannen van de jongens. Kortom een zeer uitdagende baan die weer voor veel spektakel zal zorgen op 8 en 9 september.

Op zaterdag ochtend wordt gestart met een tijdtraining die de startvolgorde voor beide dagen bepaalt. Zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur vinden de eerste wedstrijden plaats en zullen een aantal klassen nog samengevoegd zijn. Op zondag echter zullen de 11 officiele Europokal klassen hun eigen wedstrijden rijden. De junioren worden als 12e klasse ook nog eens toegevoegd aan dit evenement en zodoende wordt het dus druk in St. Lenaarts in dit 2e weekeinde van september.
 
 

 


Basse :: 16 sept. 2007

Een supercross met heel veel deelnemers (noem nog eens een zwarte cross waar er minstens 25 kevers aan de start staan waaronder vele top 10 rijders.)

Bij vele crossers een begrip, dit jaar al voor het 26e jaar.


Zondag 16 september "The Battle of Basse".
Een van de mooiste en grootste crossen van Nederland.
meer dan 200 deelnemers en veel prijzengeld.

er zal onder meer gestreden worden in de volgende klasse's:
- Bassercup
- vrije standaard
- damesklasse
- kever 1600cc
- superklasse

Verder zullen de stockcars dit jaar de Basse ook onveilig komen maken.

Opgeven kan tot donderdag 6 september bij:
M. Klaster
telnummer: 0561-452522 of 0561-452119 (na 18.00 uur)
 
 

 


Halle :: 23 sept. 2007

Op zondag 23 september organiseert de HACC evenals vorig jaar de autocross aan de Landstraat in Halle.

Op de zandbaan met hoogteverschil zal er gestreden worden voor het RAMO kampioenschap en zal ook de juniorenklasse aan de start verschijnen.

De regioklasse rijders worden verzocht om 9.30 uur aanwezig te zijn ivm de keuring.
De overige deelnemers moeten om 10.00 uur aanwezig zijn en de inschrijving sluit om 10.30 uur.

Gestart word er in de volgende klassen:
- junior klasse
- regio klasse
- standaard klasse
- toerwagen klasse
- kever klasse
- sprint 1600
- combi klasse (sprint 2000 & super klasse)

Het prijzengeld word uitgekeerd volgens het RAMO reglement.
Het reglement voor de regiorijders is volgens het RAMO reglement 2006

Aan het eind van de dag is er een
superfinale met 2000 euro aan prijzengeld
verdeeld over alle deelnemers aan de superfinale, en voor de eerste drie is er een bokaal.

Uit de volgende klassen zullen de eerste twee geklasseerde deel mogen nemen aan de superfinale; Regioklasse, Standaard klasse, Toerwagen klasse, Kever klasse, Sprint 1600, Sprint 2000, Super klasse

Voor verdere informatie;
HACC
Gertie Velthorst
0314 - 631102

 
 

 


AT&O Masters of Autocross :: 30 sept. 2007

- Autocross
- Show en Shine
- Diverse stands
- Food & Drinks
- Crossbuggy rijden
- DB drag
- Kinderamusement.


Lokatie: Mr. Van Coothstraat te Lith (volg de borden).

Aanvang = 11.00 uur.

De aanvang van de wedstrijden is 13.00 uur. De coureurs voor 10.30 uur aanwezig zijn ivm keuren en inschrijven.

De laatste informatie over de wedstrijden kun je vinden op de website van ACCG: accg.autocross.nl
 
 

 


Holterhoek :: 30 sept. 2007

Helaas moeten wij medelen dat de autocross in Holterhoek van 22 juli 2007 opnieuw uitgesteld dient te worden.

De nieuwe datum waarop het evenement plaatsvindt is 30 september 2007.
Hieronder staat de reden omschreven van de hernieuwde datum wijziging:

In eerste instantie zou er op 20 mei 2007 een autocross wedstrijd plaatsvinden in Holterhoek. Helaas hebben wij deze moeten afgelasten ivm de hevige regenval en het niet begaanbaar zijn van het cross circuit.

Vervolgens hebben wij u gecommuniceerd dat deze wedstrijd verplaatst zou worden naar 22 juli 2007.

De uiteindelijke datum voor de autocross wedstrijd in Holterhoek is in samenspraak tussen Holterhoek Actief en de K.A.C.C. verschoven naar 30 september 2007.

Hiervoor zijn 2 belangrijke redenen aan te voeren. In het weekend van 22 juli wordt er in Eibergen een groot Trekker Trek spektakel georganiseerd door Jong Gelre Eibergen. Dit evenement staat tevens in het teken van het 80-jarig jubileum van Jong Gelre Eibergen.
2 grote sportevenementen kort bij elkaar in het zelfde weekend leek ons niet verstandig. Daarbij komt dat door de regenval van de laatste tijd het circuit niet voldoet aan onze wensen om een goede autocross wedstrijd te kunnen organiseren.

Wij hopen dat we met de weersomstandigheden meer geluk zullen hebben op 30 september. Wel zullen we zorgen voor een uitwijk mogelijkheid indien het weer ons ook eind september in de steek zou laten. Vooralsnog gaan we er echter vanuit gewoon de cross te kunnen laten plaatsvinden op het terrein in Holterhoek bij Camping De Goede Hoop / Cafe Overkamp.

Indien jullie hierover nog vragen heeft kunt u mij bereiken via onderstaand e-mail adres
info@kacc.nl of via telefoonnummer 06-13266981

Met vriendelijke groeten,
namens Kottense Autocross Club en Holterhoek Actief,
Gerwin Rauwerdink
 
 

 


Füchtenfeld :: 30 sept. 2007

In de Duitse plaats Füchtenfeld, wat niet ver over de grens ligt (in de buurt van Hardenberg), vind komend weekeinde op zondag 30 september een autocross plaats.

Door de Grafschafter Autocross Club zijn alle Nederlandse deelnemers dan ook van harte uitgenodigd aan deze autocross deel te nemen. Mochten er veel Nederlandse deelnemers zijn dan is de organiserende vereniging van plan een aparte vrije klasse op te stellen.

De wedstrijd is de laatste welke meetelt om het Noord westduitse kampioenschap en zal al om 10.00 uur beginnen.

Meer info is te vinden op www.autocross-experience.de.tl of www.gavv-ev.de
 
 
2007.


OKTOBER

 

 


Ooltgensplaat :: 6 okt. 2007 = AFGELAST

Op zaterdag 6 oktober 2007 organiseert de ACTD een autocross in het Zeeuwse Ooltgensplaat. In Ooltgensplaat wordt zoals in de voorgaande jaren een schitterende mooie en lange kleibaan aangelegd.

De eerste manche zal van start gaan om 12.00 uur.

Gestart kan worden in de volgende klassen
(als er minimaal 5 deelnemers per klasse zijn ):
- Regio 1600
- Regio 2000
- Standaard 1600
- Standaard 2000
- Toerwagen
- Keverklasse
- Sprint 1600
- Sprint 2000
- Superklasse
- Sierra cup
- Stockcars
- Juniorklasse

Vanwege het doorslaande succes in Oosterland zullen er, aan het einde van de dag, wederom 2 super finale's worden verreden. Coureurs voor 10.30 uur keuren en inschrijven, zodat er om 12.00 uur begonnen kan worden.

meer info kijk op www.actd.nl

 
 

 


Markelo :: 7 okt. 2007

Op 7 oktober 2007 houdt Auto Sport Vereniging Markelo haar wedstrijd op de Ensinkgoorsdijk.

Deelnames van: Juniorklasse, Regioklasse, Standaardklasse, Toerwagenklasse, Keverklasse, Sprint 1600, Combiklasse (Sprint 2000 / Superklasse).

Dit is tevens de laatse wedstrijd meetellend voor het Twente Cup Kampioenschap en het Ramo-Kampioenschap.

Ook zal rallyrijder Erik Wevers een demo geven in zijn Skoda Fabia.

Aanvang = 11.00 uur.

Rijders moeten vóór 9:30 uur binnen zijn en vóór 10:00 uur moet het loopbriefje ingeleverd zijn.
Voor meer informatie kun je bellen met: Hans Lodeweges (ASVM) 06 - 28 310 215.

 
 

 


Meppen :: 7 okt. 2007

Op 7 oktober 2007 is er een wedstrijd in Meppen (Duitsland). Dit ligt iets over de grens op de hoogte van Emmen. De junior klasse mag daar ook aan de start verschijnen!
Meppen is een baan waar asvalt in de bochten ligt dus gegarandeerd voor snelheid.

Meer info: macc.homepage.t-online.de

 
 

 


Ter Apel :: 14 okt. 2007

Autocross-dag in Ter Apel

Ter Apel- Op zondag 14 oktober a.s. zal er op het ovalcircuit 'de Polderputten' in Ter Apel weer een zgn. 'AUTOCROSSDAG' worden georganiseerd. Op deze dag kunnen deelnemers uit de autocross weer eens kennis maken hoe het rijden is op een ovale asfaltbaan, dus het rijden op een verhard circuit.

Ten aanzien van vorige jaren, zijn er dit jaar enkele veranderingen doorgevoerd. Zo is de N.N.O. van mening dat alle klasses minimaal 2 heats en een finale moeten kunnen rijden. Door de enorme toename van deelnemers in de loop van de jaren, in een aantal klasses, is dit helaas niet gelukt. Om dit toch te kunnen bewerkstelligen dient het programma wat gewijzigd te worden. Daardoor zijn er een aantal klasses geschrapt en zullen de wedstrijden ook al om 11:30 uur beginnen.

Er is een vrije inschrijving 's morgens op het circuit en er is geen vooraanmelding mogelijk.

Zondagmorgen 14 oktober kan men zich 's morgens vanaf 07.30 uur inschrijven op het circuit 'de Polderputten' voor een van de volgende klasses:

Standaard 1300 cc Max cilinder-inhoud 1300cc (ook verstevigde auto's toegestaan, bodem dient tot aan achteras gesloten te zijn)

Standaard 1600 cc Complete standaard-auto en motor standaard tot 1600cc (niet zwaar verstevigd en complete carrosserie)

Standaard 2000 cc Complete standaard-auto en motor standaard tot 2000cc (niet zwaar verstevigd en complete carrosserie)

Toerwagens Complete auto, opgevoerd en/of boven 2000 cc (ook 4 x 4 toegestaan, maar niet verstevigd, complete carrosserie)

Vrije standaardklasse Zwaar verstevigde en opgevoerde autoÕs, bodem tot aan de achteras gesloten (geen 4x4) (licht contact in bochten toegestaan)

(Vrije) Rodeoklasse Contact-klasse, niet tegen de rijrichting inrijden, niet de muur als 'banger-object' gebruiken. Geen busjes/pick-ups! Maximaal 6 cilinders, 4 kleppen per cilinder. AutoÕs dienen absoluut veilig te zijn voor dit contact-racen (kooi, tank, gordels, stoel). (niet zwaar verstevigd, dus geen complete buis-/hekwerken buitenom, trekhaken dienen verwijderd te zijn!!!) Ook mag er geen metaal van de auto over het asfalt slijten!!

Alle auto's dienen op gewone straatbanden met een minimum profiel van 2 mm te rijden. Plaats startnr. boven op het dak 40 cm groot en duidelijk leesbaar.
De auto's moeten verder natuurlijk wat betreft veiligheid voldoen aan de eisen zoals deze vermeld staan in het ASJ van de KNAF 2007. Dus o.a. goede roll-bar, brandvrije kleding en goede helm.

Tevens dient iedere rijder een geldige KNAF-licentie 2007 voor de autocross te hebben. Op het circuit zijn op vertoon van een geldig rijbewijs ook KNAF daglicenties (Ø 25,-) verkrijgbaar.

Tijdschema autocrossdag
1) Inschrijving vanaf 07.30 uur tot 09.30 uur op het circuit (poort open vanaf 07:30 uur)
2) Technische keuring vanaf 08.00 uur Ð 10.00 uur op de baan
3) Rijdersbriefing voor alle deelnemers 11.00 uur bij start/finish
4) Start wedstrijden 11:30 uur
Kom dus vroegtijdig zodat het tijdschema gehanteerd kan worden, er wordt weer een enorme drukte verwacht.

Training
Op zaterdag 13 oktober kan er vanaf 14:00 tot 17:00 uur getraind worden. Er is echter geen gelegenheid tot overnachten op het rennerskwartier.

Inschrijfgeld 5,- per auto.
Entree volwassene 10,- p.p.
Kinderen tot 15 jaar 3,- p.p.
65+ 5,- p.p.

Voor eventuele vragen/inlichtingen:
Frits d'Haan 0528-265036
Robert Dreier 0599-413106
E-mail: info@ovalracing-terapel.nl

website: ovalracing-terapel.nl
 
 

 


Kootwijkerbroek :: 27 okt. 2007

Op zaterdag 27 oktober 2007 houdt Stichting de Graafhorst na het grote succes van vorig jaar ook dit jaar weer de allerlaatste KNAF-cross van het seizoen in Kootwijkerbroek.

Voor een ieder die zich nog één keer lekker wil uitleven voordat de crossauto de winterstalling in gaat is dit dé laatste mogelijkheid!

Gestreden wordt in de volgende klassen: juniorklasse, standaard 1600, standaard KNAF2000, toerwagenklasse, keverklasse en sprint klassen.

Gereden wordt op onze snelle technische zandbaan met een lengte van ongeveer 800 meter en is voorzien van linker en rechter bochten.

Deelnemers worden verzocht om de auto voor 10 uur gekeurd en ingeschreven te hebben, de start van de eerste manche zal omstreeks 11.30 uur plaatshebben.

Deze wedstrijd telt ook mee voor het RAMO kampioenschap.
Het prijzengeld wordt uitgekeerd volgens het RAMO reglement

De baan is gelegen aan de Graafhorstweg 6, 3774RB Kootwijkerbroek

Voor meer info: www.stichtingdegraafhorst.nl