voor de wedstrijduitslagen!
  voor de wedstrijdaankondigingen van mei 2011!

 

29 mei 2011
copyright

SBS autosport uitzending

SBS Autosport 2011 - Aflevering 7 (29 mei)
VEKA NK Autocross - Ronde 1 Ysselsteyn

 
 

25 mei 2011
copyright

Online Magazine
Crozz Nr.10 is online!

Nog geen abonnee?
www.DeCroZZ.nl en wordt gratis lid!

 
 

23 mei 2011
copyright

SBS autosport uitzendschema

Sinds het BSAC de uitzendrechten van het VEKA NK Autocross bij SBS 6 heeft onder gebracht waren we natuurlijk erg nieuwsgierig naar de uitzenddata.
Deze zijn nu bekend en SBS 6 zendt elke zondag in het race- en cross seizoen uit op zondag rond 11.55 uur.

29 mei = Verslag Ysselsteyn
5 juni = Verslag Kerkdriel
26 juni = Verslag Lochem
17 juli = Verslag Visvliet
28 augustus = Verslag Ruurlo
25 september = Verslag Baarle Naussau

 
 

23 mei 2011
copyright

Pageview record uit 2009 verbroken

Bij de vorige NK wedstrijd in Ysselsteyn zat het er net niet in maar nu na de NK wedstrijd in Kerkdriel is het record van aantal pageviews wat dateerde van september 2009 eindelijk verbroken.

In totaal bezochten op zondag 22 mei 8407 bezoekers onze website en die bekeken in totaal 121.794 pagina's. En dat is een stijging van 6 procent.
Dus opnieuw alle bezoekers en fotografen en degene die op een andere manier betrokken is bij onze website BEDANKT. Zonder jullie zouden de bezoekers zoveel nieuws kunnen vinden en bekijken.

 
 

20 mei 2011
copyright

Rene van Vliet mag toch deelnemen aan het NK

Naar aanleiding van het besluit van het BSAC om startnummer 602 uit te sluiten van deelname aan de wedstrijden van het VEKA NK Autocross 2011 heeft, nadat het BSAC/KNAF gedagvaard was, er overleg tussen de advocaten van beide partijen plaatsgevonden. In dit overleg is aan de orde gekomen onder welke voorwaarden het BSAC bereid zou zijn om startnummer 602 alsnog toe te laten tot de eerstvolgende wedstrijd. Partijen hebben hierover overeenstemming bereikt, reden waarom het BSAC heeft besloten om startnummer 602 alsnog toe te laten tot de eerstvolgende wedstrijd van het VEKA NK Autocross 2011. De gele Subaru zien we zaterdag in Kerkdriel terug op de baan binnen de toerwagenklasse.

 
 

19 mei 2011
copyright

Live results van EK Bauska

Live resultaten van het EK in Letland zijn HIER te vinden.

 
 

19 mei 2011
copyright

Bijzonder Reglement Autocross
VEKA NK Kerkdriel 21 mei 2011

Het Bijzonder Reglement voor de 2e wedstrijd van het VEKA NK Autocross 2011 is gepubliceerd.


Het Bijzonder Reglement voor de 2e wedstrijd van het VEKA NK Autocross 2011 vindt u HIER.

Met vriendelijk groet,
BSAC/ Werkgroep NK en ACC Geffen

 
 

18 mei 2011
copyright

Informatie n.a.v. 1e wedstrijd
VEKA NK Autocross Ysselsteyn - 8 mei 2011

De uitslagen van het VEKA NK Autocross gehouden op 8 mei 2011 in Ysselsteyn zijn definitief. Omdat de uitslag van de Toerwagenklasse nog niet is getekend door het college van sportcommissarissen, kan deze nog niet officieel gepubliceerd worden.

Verder heeft het BSAC naar aanleiding van wedstrijd 1 van het VEKA NK 2011 besloten om:

Tegen startnummer 124 (Sprint 2000: Willem Rademaker)
Een tuchtzaak bij de KNAF in te stellen conform artikel 3.2 van het Reglement Autosport Rechtspraak. Dit vanwege onsportief gedrag richting een official. Zolang hier nog geen uitspraak van is, is de betreffende persoon voor de rest van het kampioenschap van 2011 uitgesloten.

Tegen Startnummer 602 (Toerwagens: Rene van Vliet)
Zijn registratie voor het VEKA NK Autocross 2011 met onmiddellijke ingang ongedaan te maken. Reden: rijder creeert onrust onder deelnemers, organisatie, officials en bestuur. Als sectie willen wij alleen positief bijdragen aan de autosport. Zijn gedrag is negatief en doet afbreuk aan onze sport.

 
 

16 mei 2011
copyright

NK Autocross Kerkdriel gaat door!!!

Alleen het weer zou nog roet in het eten kunnen gooien om de doorgang van de NK in Kerkdriel te kunnen belemmeren. De weersvoorspellingen zijn echter niet van die aard dat hiervoor gevreesd moet worden.
Het stro is inmiddels allemaal van de baan verwijderd en afgelopen weekeinde zijn de voorbereidingen begonnen om de baan opnieuw NK waardig te gaan maken.
Voor de rijders/bezoekers die de wedstrijd willen bezoeken en over de A59 komen willen we ze er nog op attenderen dat de A59 van vrijdag 20 mei 20.00 uur tot maandag 23 mei 5.30 uur is afgesloten tussen knooppunten Hooipolder en Empel in beide richtingen. Voor meer info over de omleidingsroutes kan men de website vanAnaarBeter.nl raadplegen.

Het rennerskwartier is geopend vrijdag vanaf 16.00 u tot 24.00 u en op zaterdag vanaf 6.00 uur. Vanwege de verscherpte brandweereisen verzoeken wij de coureurs de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders op te volgen.

 
 

16 mei 2011
copyright

Voorlopige inschrijvingen FIA E.K. Seelow

TOURING Autocross
Simon Peetoom - Skoda Fabia
Rob Van Kuringe - Skoda Fabia

BUGGY 1600
Chris Waldschmidt - WRT Ford
John Lagodny - PAS Ford
Michael Kuches - Opel 1600
Mark Van Eyken - Spies
Glenn Wouters
Didier Rousseau

SUPER BUGGY
Glenn Van Rosmalen - Trackline Ford V6
Wiely Albers - Ford 2.3 Turbo
Willem Snijder - Trackline BMW
Hans de Smalen - SBS Frames
Olaf van Mondfrans - PAS
Erwin Sukkel - SBS Frames
 
 

16 mei 2011
copyright

Inschrijvingen FIA E.K. Bauska

TOURING Autocross
Simon Peetoom - Skoda Fabia IS HELAAS NIET KLAAR
Rob Van Kuringe - Skoda Fabia

BUGGY 1600
Chris Waldschmidt - WRT Ford
Ties Franssen - Buchl
John Lagodny - PAS Ford
Michael Kuches - Opel 1600
Mark Van Eyken - Spies

SUPER BUGGY
Terry Callaghan - P.A.S. Ford IS HELAAS NIET KLAAR
Glenn Van Rosmalen - Trackline Ford V6
Wiely Albers - Ford 2.3 Turbo
Willem Snijder - Trackline BMW
 
 

13 mei 2011
copyright

Plaatsen van persberichten verleden tijd

Door het tijdgebrek waar ook wij als vrijwilligers van AutoCrossNederland.NL mee te maken krijgen hebben we een aantal besluiten moeten nemen. Een hiervan is het niet meer plaatsen van persberichten tijdens het seizoen op onze websites.

De tijd ontbreekt ons hiervoor o.a. door de enorme hoeveelheid foto's die we, gelukkig, na elke crossweekeinde weer aangeleverd krijgen. Maar er is een manier om deze wel terug te kunnen lezen door te zorgen dat de website van uw eigen vereniging of stichting gewoon up-to-date is. Vanuit de agenda op de website wordt een doorlink gemaakt naar jullie eigen websites en kan de bijbehorende info dan ook gewoon gelezen worden.

 
 

12 mei 2011
copyright

Aangepast verslag NK Ysselsteyn

Het verslag van de NK wedstrijd in Ysselsteyn hebben we op een aantal punten aangepast. Onder andere de juiste reden waarom Johan Zomer zwart heeft gekregen wat geen betrekking had op een valse start.
Verder bleek ook uit het reglement dat de 15 minuten regel qua reparatie tijd na een laatste finale fout vermeld is want dit blijkt 10 minuten te zijn.

 
 

10 mei 2011
copyright

Update 2 NK Kerkdriel

Maandag 9 mei is begonnen met het opruimen van de grote hoeveelheid stro die op de NK baan ligt in Kerkdriel.

Het werk verloopt gestaag en de verwachting is dat tegen het weekend de baan weer vrij is en dat de baan NK waardig gemaakt kan worden.

Hou ACCGeffen.nl en AutoCrossNederland.NL in de gaten voor de laatste updates aangaande de tweede NK wedstrijd op zaterdag 21 mei.

 
 

10 mei 2011
copyright

Bezoekersrecord na eerste NK

De dag na de eerste NK wedstrijd van 2011 leverde onze website een nieuw bezoekersrecord. Bijna 9700 unieke bezoekers bezochten op maandag 9 mei 2011 onze website.

Ze creeerden in totaal 114.596 pageviews. Dat was net iets minder dan het record wat er staat sinds 29 september 2009. We hebben dan ook goede hoop dat we dit jaar ook dat record weer gaan verbreken.

Wat ook nog een leuk detail is om te vermelden is dat we op het gebied van sport binnen Nederland de op 1 na best bezochte website van de dag zijn. Alleen de website van FC Twente trok meer bezoekers. Wie nog durft te beweren dat de autocross niet leeft in Nederland zou nu beter moeten weten.

De records die nu weer gerealiseerd zijn bereiken we natuurlijk niet alleen. Dankzij de vele fotografen in den lande kunnen we er veel van laten zien. Ook onze bronnen van crossips en nieuws zijn we natuurlijk dankbaar en niet te vergeten de bezoekers die onze website elke dag weer weten te vinden.

 
 

5 mei 2011
copyright

NK Kerkdriel update

Zoals jullie waarschijnlijk gehoord hebben is er afgelopen weekend een brand geweest bij de boerderij van Gebr. de Haas, waar achter het huis de NK baan van Kerkdriel ligt.

Door de brand zijn een hoop stro balen in brand gevlogen. De brandweer heeft deze stro balen op de autocrossbaan laten gooien om te kunnen blussen.
Op dit moment ligt deze stro nog steeds op de baan, we hopen dat volgende week begonnen mag worden (van de verzekering) met opruimen van de berg stro.

Mocht dit niet mogelijk zijn dan kan het zijn dat de wedstrijd van 21 mei niet kan doorgaan en mogelijk verzet gaat worden naar de reserve datum.

Het weekend voor de NK zal door het bestuur van ACC Geffen en de sectie een besluit genomen worden over het doorgaan van de NK wedstrijd.

Houd o.a. de website van ACC Geffen in de gaten voor de laatste berichten.

ACC Geffen

 
 

3 mei 2011
copyright

Bijzonder Reglement Autocross
VEKA NK Ysselsteyn 8 mei 2011

Beste deelnemers aan het VEKA NK,

Vandaag is bijzonder reglement gepubliceerd voor de 1e wedstrijd van het VEKA NK Autocross 2011 op 8 mei in Ysselsteyn op de site van de KNAF (www.knaf.nl).

De startnummers hebben jullie inmiddels ontvangen via de post. Voor diegene die nog geen wagenpaspoort hebben, deze ontvangen jullie tijdens de keuring.

Nogmaals het verzoek om zaterdag niet eerder dan 16:00 uur te komen, het rennerskwartier zal pas open gaan om 16:00 uur.

Rest ons nog jullie allemaal heel veel succes te wensen en tot zaterdag of zondag!


Het Bijzonder Reglement voor de 1e wedstrijd van het VEKA NK Autocross 2011 vindt u HIER.

Met vriendelijk groet,
BSAC/ Werkgroep NK en ACC Zuid

 
 

3 mei 2011
copyright

Online Magazine
Crozz Nr.9 is online!

Nog geen abonnee?
www.DeCroZZ.nl en wordt gratis lid!

 
 

2011
copyright
Up-to-date...

Hou onze twitter (en het gastenboek) goed in de gaten voor eventuele belangrijk nieuws en/of meldingen in het weekend.
 
  voor het nieuws van april 2011 en ouder... 
2011 JANUARI | FEBRUARI | MAART | APRIL | MEI | JUNI | JULI | AUGUSTUS | SEPTEMBER | OKTOBER | NOVEMBER | DECEMBER
2010 JANUARI | FEBRUARI | MAART | APRIL | MEI | JUNI | JULI | AUGUSTUS | SEPTEMBER | OKTOBER | NOVEMBER | DECEMBER
2009 JANUARI | FEBRUARI | MAART | APRIL | MEI | JUNI | JULI | AUGUSTUS | SEPTEMBER | OKTOBER | NOVEMBER | DECEMBER