voor de wedstrijduitslagen!
  voor de wedstrijdaankondigingen van feb. 2009!

 

26 februari 2009
copyright

Racing EXPO Leeuwarden
was weer onvergetelijk!


Het zit er weer op, de derde editie van Racing EXPO Leeuwarden. Maar liefst 24500 bezoekers uit het gehele land, tot zelfs uit Engeland en Duitsland, kwamen afgelopen weekend naar Leeuwarden. Om te genieten van de opening van het nieuwe race seizoen 2009. De organisatie had alles uit de kast gehaald om in deze tijd waar momenteel alleen nog maar over het credit crisis word gesproken, de aandacht naar zich toe te trekken. De stunt met de Stig op het zaailand, in het centrum van Leeuwarden was voor 400% geslaagd het werd een grote media hipe om een onherkenbare coureur in het wit. De organisatie van de Racing EXPO Leeuwarden wist met de stunt alle aandacht van de media naar zich toe te trekken. Wat gelijk extra reclame voor de beurs was.

Leeuwarden City Race?
Door het op treden van de Stig met een race Porsche in de straten van Leeuwarden bracht vele mensen op een idee, waarom geen city race in Leeuwarden. We hoeven niet onder te doen voor Rotterdam aldus diverse bezoekers aan het race spektakel op het zaailand. Of er daad werkelijk ooit een cityrace in Leeuwarden zal komen zal afhangen van de gemeente Leeuwarden,


foto: anderefoto.nl

Wat een beurs!

Op zaterdag morgen was het gelijk al druk in Leeuwarden. De deuren gingen op 12.00 uur open maar het eerste publiek stond al om half elf voor de deur te wachten om maar naar binnen te mogen. De organisatie werd verrast door standhouder ACNN zij hadden veelvoudig schaats kampioen Rintje Rintsma naar Leeuwarden laten komen om met een auto uit de BMW Ziengs cup van circuit Assen aan de start te verschijnen in de Live Action Arena. Naast Rintje was het Kypmantsje uit IJlst dit keer de grote publiekslieveling. Dit tracktor pulling team is al drie jaar te gast op de beurs in Leeuwarden. Maar kwam dit jaar zelf ook in actie. Door met bulderende motoren door de race arena heen te rijden. En dan de Extreme Globe van onze Finse motorrijders.
Ongelofelijk wat deze mensen kunnen. Het publiek stond echt massaal om de globe heen en genoot van elke show. Mikka en Heidi vonden het zelf ook gezellig in Leeuwarden en genoten vol op van het enthousiasme van het aanwezige publiek. Op de beursvloer hadden de standhouders weer groter en massaler uit gepakt om maar de aandacht van het publiek te trekken. Er is duidelijk te zien dat de beurs met de jaren in kwaliteit toe neemt. Iets waar de organisatie zeer blij mee is, maar zelf ook hart aan werkt. Voor de organisatie is de beurs 2009 een groot succes geworden dankzij de inzet van alle vrijwilligers, standhouders, coureurs, en vooral ook de hulp van de media. Zonder jullie hulp word een evenement als Racing EXPO Leeuwarden onbetaalbaar. Er zijn al diverse auto en motorsport beursen in Nederland geweest. Maar er is bijna niet meer over. Afgelopen weekend geeft aan dat de auto en motorsport wel degelijk leeft in Nederland en dat de afstand naar Leeuwarden steeds kleiner word.

Het Autosport Gala van Leeuwarden.
De organisatie van de Racing EXPO Leeuwarden: WRO Promotions. Start komende weken met het volgende project en dat word het Autosport GALA van Leeuwarden. De Live Action Arena is tijdens de beurs altijd een groot succes met bom volle tribunes. WRO Promotions wil de Live Action Arena nog spectaculairder aan pakken. Met o.a. licht en lazer shows, vuurwerk, live muziek en een spectaculaire stuntshow. Meer informatie over de datum van dit evenement vindt u hier binnen kort over op de website Racing-Expo

 
 

25 februari 2009
copyright

Vrijdag 6 maart inschrijfavond
Hengeveldse Autorodeo

Na het succes van de voorgaande twee jaren zal de Hengeveldse Autorodeo in 2009 nog groter uitpakken. Twee jaar geleden maakte de beruchte Hengeveldse autorodeo na een afwezigheid van meer dan 15 jaar z'n comeback. Direct wisten vele duizenden toeschouwers dit spektakel te vinden. De meer dan 200 startplaatsen van vorig jaar waren binnen 4 uur allemaal vergeven. De voorbereidingen voor de Autorodeo Hengevelde 2009 van zondag 14 juni zijn al in volle gang. Het spektakel wordt gehouden tijdens het eerste weekend van de Höftedagen Hengevelde. Na afloop van de rodeo zal er live muziek zijn in de feesttent. De inschrijfavond voor dit spektakel vindt plaats op vrijdag 6 maart 2009 om 20.00 uur bij cafe Assink in Hengevelde. Er zijn dit jaar 250 startplaatsen. Vol = Vol. Meer informatie kunt u ook vinden op www.hengevelde.nl of autorodeo@hengevelde.nl

Tijdens de 42ste editie van de Hoftedagen zullen er o.a. optredens zijn van Ilse DeLange, Miss Montreal, Nick & Simon, Jannes, DJ Jean, SLAM!FM the Bogus Brothers en vele anderen.

 
 

20 februari 2009
copyright

Racing Expo... komend weekend!

Komend weekend zullen wij op de Racing Expo zijn en dat betekend dat de website niet ge-update zal worden. Hou daarom het gastenboek goed in de gaten voor eventuele belangrijk nieuws en/of meldingen.

 
 

17 februari 2009
copyright

Reactie van het B.S.A.C. op berichten in het gastenboek van ACNL

15 febr. 2009


Naar aanleiding van het bericht van Erik op 10-2-09 15.40 uur voel ik me geroepen om namens het Bestuur van de Sectie Auto Cross van de KNAF te reageren. En op nog een paar zaken, zoals over de overalls...
Ik zal eerst maar eens uitleggen hoe de KNAF in elkaar steekt, want ik bemerk aan het verhaal van Erik dat dit niet duidelijk is. De meeste clubs laten hun leden contributie of zoiets betalen en daarom is dat voor een ieder het eerste aanspreekpunt om naartoe te gaan met een vraag. Je bent tenslotte niet voor niks lid van die club geworden. Die club overigens krijgt elk jaar in september een uitnodiging voor de ledenvergadering van de Sectie Autocross ( niet van de KNAF) Dat verschil leg ik later uit. In die ledenvergadering van afgelopen september is het concept reglement 2009 doorgenomen en niemand van de aanwezige clubs had hier iets op aan te merken. Ook niet op de wijziging voor de kleding.

Daarom, Erik heb ik je ook naar je club verwezen Erik. Ik wordt niet door jou betaald. Ik werk niet bij de KNAF. Ik doe dit net als zo velen vrijwillig.

Pas rond half januari kwam er van 1 club een brief, die brief is door die club naar alle clubs in Nederland is gestuurd, waarin die club toch wel problemen zag om alleen een FIA overal toe te staan. Want zo was hun argument, dan zouden er veel "losse"deelnemers wegblijven en dat kwam hun club niet ten goede. Dat was niet goed voor de breedtesport. Daarop volgden nog twee clubs die iets soortgelijks vonden. Omdat we (lees het BSAC) in die periode nog bezig waren de juiste omschrijving te vinden die op de site moest komen, hebben we de argumenten van die clubs meegenomen. Zo is het reglement over de overall tot stand gekomen. Met inspraak van verschillende afgevaardigden van de clubs.
De keuze is aan de deelnemer. De minimale eis is genoemd. Duidelijk. Als ik dan nu berichten zie als: "is een NK deelnemer meer waard dan een regio rijder" enz. Dan heb je het niet begrepen. Dan wijs ik weer naar de club waarvan je lid bent, die moeten je vraag kunnen beantwoorden. Op de site in zo'n gastenboek, daar kom je niet verder mee. Daar worden de vragen niet juist, of juist niet, beantwoord.

Ook wil ik gelijk uit de wereld hebben dat de handelaars/leveranciers, waar jullie de kleding e.d. kopen, dit zouden hebben bedacht. Neen, dus. Wel is het zo dat wij bij verschillende van hen informatie hebben ingewonnen.

Even terug naar de KNAF: de KNAF bestaat uit 7 secties- zie ook het ASJ ( Auto Sport Jaarboek 2009, blz. 5 en 23) daar staat dit ook in. Die secties - of wel die afdelingen - worden gerund door vrijwilligers. Niemand wordt betaald. De enigen die werken bij de KNAF, en dus betaald worden, zijn een 4 tal personen die op het Federatie kantoor, de licenties uitgeven, de verzekeringen regelen en allerhande overstijgende zaken regelen. Dat zijn dus andere mensen dan die je op je club of regio of NK wedstrijd ziet.

Ik vertrouw erop een paar zaken wat duidelijker te hebben gemaakt.

Ik verwacht dat alle vrijwilligers altijd en overal met respect behandeld worden door de deelnemer/licentiehouder.

Tiny Vronik
Voorzitter Sectie Auto Cross van de KNAF

 
 

16 februari 2009
AutoSportBeurs.nl

Inschrijven voor tweedehands
autosport onderdelen markt


Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de tweedehandsmarkt voor autosport onderdelen die gehouden wordt tijdens de autosportbeurs van 21 en 22 maart 2009.
Op de website www.autosportbeurs.nl staat onder het item informatie het inschrijfformulier die je kunt download invullen en retour zenden aan de organisatie.
Wees er snel bij we hebben maar beperkte ruimte beschikbaar dus VOL=VOL

Wat is de tweedehands markt voor autosport onderdelen:
Tijdens de Autosportbeurs Rosmalen op 21 en 22 maart 2009 zal er een markt gehouden worden voor tweedehands autosport onderdelen.

Op de stand mogen alleen tweedehands autosportonderdelen verkocht worden.
De ruimte per stand is 3 bij 3 meter.
Er staan geen tafels en/of stoelen in de standruimte, ook zal er geen stroom aansluiting aanwezig zijn.
De standruimte kost 50 euro voor 2 dagen, je krijgt dan 1 standhouder kaart die 2 dagen geldig is.
Voor de stand betaal je 50 euro borg voor afval, indien je de stand schoon achterlaat op 22 maart dan krijg je de borg retour (je moet je eigen wel afmelden op zondag avond).
Opbouwen van de tweedehandsmarkt is op zaterdag 21 maart vanaf 11:00 uur tot 13:00 uur je kunt dan met de auto naar de hal rijden om daar de spullen te lossen.
Na het lossen dient de auto verplaatst te worden naar de parkeerplaats voor bezoekers (kost 5 euro per dag).
Opruimen is op zondag na 17:00 uur tot 21:00 uur.
Indien er door de standhouder toch nieuwe onderdelen of niet autosport gerelateerde spullen aangeboden word, zal de standhouder een waarschuwing krijgen om die spullen te verwijderen indien hier geen gehoor aan gegeven wordt zal de standhouder van de tweedehandsmarkt verwijderd worden.

 
 

9 februari 2009
copyright

Vakantie... ook voor de website!

Tot maandag 16 feb. a.s. kunnen wij de website wegens vakantie van Marnic niet updaten. Hou daarom het gastenboek goed in de gaten voor eventuele belangrijk nieuws en/of meldingen.

Na de welverdiende vakantie zal alles weer opgestart worden om alle info weer op de website weer te updaten mocht dat nodig zijn in deze relatief stille maanden.

 
 

9 februari 2009
EuroCircuit.nl

Valkenswaard weert 4x4 tijdens testdag

Op de voorlopige entry-list van de testdag staan op dit moment 3 rijders die zijn afgewezen voor deelname aan de testdag. De overeenkomst tussen deze rijders is dat ze allemaal met een 4x4 aan de start willen verschijnen. Maar voor dit seizoen is besloten dat er nog maar 1 klasse Formula RallyRacing aan de start verschijnt op het Eurocircuit namelijk tot 2 liter en 2WD. Bij de Superklasse waren er steeds te weinig (minimaal 6) inschrijvingen om een kampioenschap te kunnen houden. Dit is dan ook de reden om deze auto's te weren van de testdag daar deze alleen bedoeld is voor auto's die op het Eurocircuit mogen rijden. Er is namelijk verder gedurende het jaar voor hen geen mogelijkheid om de wagen voor dit circuit af te stellen.

Bovenstaande informatie hebben we bij het Eurocircuit nagevraagd en is zo door hun bevestigd. Het heeft dus voor de 4x4 rijders geen zin om in te schrijven voor deze testdag. In samenwerking met een aantal rijders gaan we proberen een andere mogelijkheid te vinden om ergens in het buitenland te gaan testen. Als hier meer duidelijkheid over is (en of het wel of niet gaat lukken) hopen we spoedig bekend te kunnen maken.

 
 

8 februari 2009
KNAF.nl

Inschrijving VEKA NK 2009

Onlangs is de inschrijving voor het VEKA NK 2009 gestart.

In de informatiefolder is aangegeven dat er digitaal ingeschreven kan worden. We merken dat er problemen zijn met het doorsturen, en dan voornamelijk met de hotmail en live e-mailadressen.

Diegenen die DIGITAAL ingeschreven hebben maar nog GEEN bevestiging via de mail ontvangen hebben zijn "nog" NIET ingeschreven! Alle digitaal ontvangen inschrijfformulieren zijn tot 1 februari 2009 verwerkt en is een bevestiging gestuurd naar het genoteerde mailadres. Controleer dus of u een bevestiging ontvangen heeft (via de mail).

Mocht het digitaal inschrijven problemen opleveren, kunt het inschrijfformulier altijd invullen en uitprinten en dan vervolgens per post opsturen naar bovenstaand adres. Diegene die per post ingeschreven hebben ontvangen ook een bevestiging dat het formulier ontvangen is.

Ter zijner tijd zal er een lijst gepubliceerd worden met alle deelnemers die ingeschreven.

Over betaling van het inschrijfgeld krijgt u bericht, wij verzoeken u vriendelijk om niet eerder het inschrijfgeld over te maken.

Wij hopen u hiermee voldoende ge•nformeerd te hebben,

Met vriendelijke groet,
Werkgroep NK


Via onderstaande links kunt u het inschrijfformulier voor het VEKA NK 2009 en de bijbehorende Informatiefolder downloaden:

Inschrijfformulier VEKA NK 2009

Informatiefolder VEKA NK 2009

 
 

5 februari 2009
copyright

Start 2 op de mat!

De nieuwe Start ligt weer op de deurmat. In nummer 2 van dit seizoen staan de volgende onderwerpen die door AutoCrossNederland.NL zijn verzorgd:

 • p. 58: AutoSportBeurs 2009
 • p. 62: F&S met Mendeola

In de volgende Start zullen ook weer artikelen te vinden zijn van ACNL.

Meer informatie: StartAutoSportMagazine.nl

 
 

3 februari 2009
Racing-Expo.nl

Zwaar autocross geweld in de Live Action Arena tijdens Racing-Expo Leeuwarden

Beter kunnen we het niet omschrijven. Naast Hedser Bruinsma, de nummer 17 van Nederland in de sprint 2000 klasse, komt ook Klaas Postma de vice-kampioen van het NK in actie. Voor Klaas wordt het een druk weekend aangezien Postma Autosport ook groots aanwezig is op de komende Racing-Expo Leeuwarden.

Maar bij alleen deze 2 rijders blijft het niet. Het autocross geweld wordt nog zwaarder met de nummer 6 in de eindstand van het Europees Kampioenschap autocross; Glenn van Rosmalen.

En als klap op de vuurpijl komt ook nog eens de kersverse Europees Kampioen autocross in de divisie 3 Bernd Stubbe uit Duitsland in actie. De organisatie van de Racing-Expo Leeuwarden is dan ook zeer vereerd dat Bernd Stubbe naar Leeuwarden wil komen om daar in actie te komen tijdens de demo races in de Live Action Arena.
Net als de Duitse Hot Rod rijders moet ook Bernd enkele uurtjes rijden voor hij in Leeuwarden is. Kijk op www.racing-expo.nl voor het tijdschema van de demo races in de Live Action Arena.

 
 

2 februari 2009
KNAF.nl

Reglementswijziging No. 1 Autocross 2009

Art. 17 VEILIGHEID BESTUURDER
Voor elke bestuurder gelden de volgende verplichtingen:

 • Hij moet een goed vastgemaakte helm dragen die is voorzien van het ECE 2205 keurmerk (geldig tot 2010) of hoger, of een FIA-goedgekeurde helm
 • Hij moet gekleed zijn in een schone minimaal eenlaags brandwerende overall (Nomex). Advies: Draag wollen ondergoed met lange mouwen en pijpen.
 • Hij moet een gezichtsscherm of stofbril dragen voor het geval een gat in de afscherming geslagen wordt.
 • Hij moet een nekband dragen met een FIA keurmerk.


Per 2 februari 2009 vervalt bovenstaand artikel en treedt onderstaand artikel in werking.


Art. 17 VEILIGHEID BESTUURDER
Voor elke bestuurder gelden de volgende verplichtingen:

 • Hij moet een goed vastgemaakte helm dragen die is voorzien van het ECE 2205 keurmerk of hoger, of een FIA-goedgekeurde helm.
 • Met ingang van het seizoen 2009 zullen tijdens NK wedstrijden alle coureurs een goedgekeurde FIA (zie FIA technische lijst 27 - standaard 8856-2000 goedgekeurd) overall dienen te dragen.
 • Met ingang van het seizoen 2009 dient de coureur op regionaal / clubniveau een overall te dragen met aantoonbaar minimaal de norm EN 531 (wordt in de toekomst vervangen door EN ISO11612) of Proban met vermelding van EN 531 (wordt in de toekomst vervangen door EN ISO11612) of Nomex II of III.
 • Advies: Draag wollen ondergoed met lange mouwen en pijpen.
 • Aandachtpunt voor de aanschaf van schoenen en handschoenen, dat deze ook van brandwerend / - vertragend materiaal zijn gemaakt.
 • Hij moet een gezichtsscherm of stofbril dragen voor het geval een gat in de afscherming geslagen wordt.
 • Hij moet een nekband dragen met aantoonbaar label Nomex III.


Reeds eerder is bekend gemaakt dat een overall met FIA CIK merk niet meer is toegestaan.

fia.com :: overalls.pdf

Publicatie reglementswijziging 1 - Sectie Autocross - 2 februari 2009.

 
 

2 februari 2009
Finish.nl

Finish verschijningsdata 2009

Nr. 1 :: week 12 / 13
Nr. 2 :: week 19 / 20
Nr. 3 :: week 29 / 29
Nr. 4 :: week 36 / 37
Nr. 5 :: week 43 / 44
Nr. 6 :: week 51 / 52

 
 

2 februari 2009
AutoSportBeurs.nl

SportBeurs 2009

Verkiezingen tussenstand

Dit zijn de tussen standen van de verkiezing
(stand is van zaterdag 31 januari 2009 20:30 uur):

In het totaal is er al 1522 keer gestemd
669 keer op de rijder van het jaar
441 keer op de Veka NK Organisator van het jaar
412 keer op de Rookie van het jaar

Lees meer over de verkiezingen op de pagina van de verkiezing.
We zijn nog steeds op zoek naar de Miss en Mister autosport 2008.
Er zijn mooie prijzen te winnen dus geef je snel op Vol = Vol.

Rijder
11. Ton van Leeuwen = 104 stemmen
12. Edwin Tolkamp = 71 stemmen
13. Joran vd Kieboom = 59 stemmen

41 stemmen: Pierre Blok
28 stemmen: Bert Eggink
26 stemmen: Peter Breederland
24 stemmen: Rene vd Coelen
23 stemmen: Anton Roor
20 stemmen: Jan Maaren Schuurman, Glenn van Rosmalen
19 stemmen: Klaas Postma
18 stemmen: Herbert ter Maat
15 stemmen: Lammert Brink, Bjorn Scherff
14 stemmen: Jan de Haan, Eimert de Groot
13 stemmen: Yves Vervloet, Hendrik Stadman
10 stemmen: Peter Timmermans
09 stemmen: Richard Kools
08 stemmen: John Rotink, Erik Ankersmit, Chris Wagenaar
07 stemmen: Johan Zomer
06 stemmen: Wouter van Vugt, Joey Poelarends,
02 stemmen: Chris Waldschmidt, Andre Bouwmeester
05 stemmen: Ronny Santing, Marcel Reints, Jos de Groot,
02 stemmen: John Verberk, Eric Pijnenburg
04 stemmen: Johan Schoenmakers
03 stemmen: Steven Otzer, Hendrik Jan Praamstra,
02 stemmen: Danny Reinders, Annick Joosen
02 stemmen: Twan Hermkens, Tonny Savat, Steven Guillemyn,
02 stemmen: Patrick Cleys, Jimmy Poelarends,
02 stemmen: Jan van Orshaegen, Gerard Kemper
01 stemmen: Richard Zwiep, Raymond Reints, Peter Theunissen
00 stemmen: Toon Kooremans, Ronny Cleys, John vd Coelen,
02 stemmen: Francois Marx, Dirk Rijkaert

Organisator
11. Rang-Pang Bunnik = 330
12. ACVO Visvliet = 40
13. ACC Laren Lochem = 31
14. Superklasse Noord Koudum = 21
15. SS Aalten Aalten = 19

Rookie
11. Ton van Leeuwen = 223
12. Jimmy Hop = 122
13. Luuk de Roo = 67

Coureur van het jaar 2008

VEKA NK Autocross Organisator 2008
Rookie van het jaar 2008

 
  voor het nieuws van januari en ouder...